MojAndroid

Minulý, ale aj tento rok sa úlohy výrobiť 7 palcový Nexus tablet zhostila spoločnosť Asus. Podľa Mingchi Kuo, uznávaného analytika z KGI Securities, by sa však už budúci rok mohla situácia zmeniť. Ďalší tablet podľa neho vyrobí LG.

Nexus-7-fetured-LARGE-635x252

Podľa Kuoa má na to Google niekoľko dôvodov:

  • Google tradične mení výrobcov Nexus zariadení a Asus bol na výrobu Nexusu 7 vybraný už druhý rok za sebou. Je preto na čase zmeniť výrobcu a ponúknuť túto možnosť niekomu inému.
  • Google spolupracoval s LG pri výrobe smartfónu, ale nie tabletu
  • Uzatvorenie partnerstva s LG by dalo Googlu prístup k technológiám LG Display za konkurencieschopnejšie ceny.

Samozrejme, tieto dôvody môžu byť pre Google smerodajné, no nikde nie je žiadne písané pravidlo, že výrobcovia Nexus smartfónov a tabletov sa musia obmieňať. Pozrite sa na Samsung, ktorý má tento rok vyrobiť v poradí už štvrté Nexus zariadenie. Navyše, prečo by si nemohol vybrať napríklad HTC, Sony alebo Motorolu? Myslím si, že šance sú pre všetkých rovnaké. Tiež sa však môžeme dočkať toho, že ďalší Nexus tablet opäť vyrobí Asus.

Zdroj: androidauthority

29.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+