MojAndroid

Väčšina z vás sa určite ocitla aspoň raz v živote v situácii, kedy niekto z rodiny, priateľov alebo známych potreboval pomôcť pri nastavení smartfónu alebo tabletu s Androidom. Ako technicky zdatným používateľom nám to nerobí problémy, no čo ak je dotyčný mimo dosahu osobného kontaktu, povedzme v zahraničí ? V takomto prípade tu máme šikovnú aplikáciu  s názvom Zikk – Remote Android Setup, ktorá umožňuje vzdialený prístup k nastaveniam Android zariadení.

Pre využitie aplikácie a služieb, ktoré ponúka je nutné nainštalovať ju na obe zariadenia. To môže byť čiastočne problém, pretože ak niekto potrebuje pomôcť so smartfónom alebo tabletom, je veľká pravdepodobnosť, že nevie stiahnuť aplikáciu z Google Play, nie je pripojený k internetu, prípadne nemá vytvorené Google konto. Nedostatky stranou, aplikácia ponúka niekoľko možností pre vzdialené nastavenie – sťahovanie free aplikácií, pripojenie k Wi-Fi sieti, úpravy nastavení displeja a zvuku, nastavenie pozadia alebo zvonenia, vytvorenie pripomienky, budíka, pridanie kontaktov alebo odstránenie aplikácií.

Zikk - Remote Android Setup Zikk - Remote Android Setup Zikk - Remote Android Setup

Ak dotyčný nemá aplikáciu nainštalovanú, aplikácia vás upozorní na odoslanie sms správy s adresou pre jej stiahnutie. To má zas nevýhodu v tom, že aplikáciu nespustíte bez vloženej SIM karty. Aj rozsah ponúkaných nastavení nie je práve najväčší. Ak by bolo možné pridať do aplikácie možnosť pristupovať k nastaveniam účtov, získala by ďaleko lepšie hodnotenia. Zikk – Remote Android Setup je aj napriek malým nedostatkom zaujímavým nástrojom, ktorým dokážete v určitých situáciach pomôcť menej technicky zdatným majiteľom Android zariadení. Aplikácia je navyše zadarmo dostupná v obchode Google Play a stiahnuť si ju môžete kliknutím na tento odkaz.

29.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+