MojAndroid

Niekoľko hodín po tom, čo sme vás informovali o novinke Chromecast.  Toto univerzálne príslušenstvo pre TV, ktoré umožňuje zdieľať multimediálny obsah s vašimi mobilnými zariadeniami je podľa Sundara Pichaia krok do budúcnosti a verí, že Google TV sa vyvinie pod vplyvom tohto malého kúsku technológie. V tejto súvislosti sa objavili nové dohady, podľa ktorých internetový gigant pracuje na ďalšom zábavnom centre pre televízie – Android Set-Top Box, veľmi podobný s Apple TV alebo Roku. Informoval o tom renomovaný denník Wall Steet Journal.

google-tv

 

Podľa informácii sa prototyp nového Set-Top Boxu objavil už počas veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2013, kde ho Andy Rubin predvádzal v privátnych priestoroch len pre hŕstku vyvolených. Zariadenie by malo vraj ponúknuť nový Android 4.3 Jelly Bean a tonu noviniek a vychytávok, ktoré neponúkajú žiadne iné Set-Top Boxy na trhu. Pripravovaná novinka vraj ponúkne aj pohybový senzor podobný Kinectu od spoločnosti Microsoft, no zatiaľ nie je známe, načo bude senzor použitý. Jednou z možností je, že sa zariadenie automaticky aktivuje, keď vstúpite do miestnosti alebo bude schopné spustiť Android hry a bude slúžiť ako ovládač.

Náš tip
Chromecast: Novinka z dielne Google pre streamovanie multimédií

Zdroj: cultofandroid, WSJ

27.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+