MojAndroid

V polovici júna sme vás informovali o akvizícii sociálnej navigácie Waze spoločnosťou Google. Suma, za ktorú získal internetový gigant samotnú aplikáciu a vývojový tím zostávali tajomstvom, no prvé správy naznačovali odhad ceny vo výške 1,3 miliardy amerických dolárov. Avšak skutočná výška bola odhalená a je výrazne nižšia než pôvodná predpokladaná. Agentúra Associated Press totižto informovala, že oficiálna suma, ktorú Google zaplatil za Waze bola 966 miliónov amerických dolárov.

Google Waze

Odhalené boli aj informácie, podľa ktorých spoločnosť Google odkúpila v druhom štvrťroku 2013 až 7 ďalších menších spoločností za celkovú sumu 53 miliónov dolárov. Nie je známe, za akým účelom odkúpil tieto malé firmy, no čo sa týka Waze, Google plánuje využiť používateľské dáta z Waze vo svojich mapách, zatiaľ čo bude pokračovať v budovaní komunity, ktorá robí Waze skvelým riešením pre používateľov.

Náš tip
Google kúpil Waze, poznáme dôvody a plány spoločnosti

Zdroj: BGR, AP

27.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+