MojAndroid

Spoločnosť Samsung zverejnila oficiálne hospodárske výsledky za druhý kvartál 2013, v ktorom sa podarilo zaznamenať rekordný profit. Prevádzkový zisk spoločnosti sa vyšplhal na 8,5 miliardy amerických dolárov, zatiaľ čo výnos predstavoval 51 miliárd dolárov. Štvrťročná správa aj napriek vysokým číslam naznačuje, že explozívny rast zisku ťahaný najmä predajom high-end modelu Galaxy S4 zaznamenáva spomalenie vďaka presýtenému trhu v rozvinutých krajinách, kde sa stáva mainstreamom. Rozvíjajúce krajiny zostávajú aj naďalej zdrojom rastu pre výrobcov, no tu ľudia siahajú viac na lacnejšie zariadenia, čím zanechávajú nižšiu maržu.

samsung

Samsung tak nesplnil očakávania investorov a analytikov Wall Streetu, čo sa premietlo malým poklesom akcií spoločnosti. Celkové zisky spoločnosti sú vysoké najmä vďaka mobilnému segmentu, ktorý sa postaral o 2/3 príjmov. Mimo tohto, výrazný nárast, až o 46%, zaznamenal predaj zobrazovacích panelov, čo spôsobil vysoký záujem o veľké televízie.

Náš tip
Samsung sa stal najziskovejším výrobcom smartfónov, predbehol Apple

Zdroj: the verge

26.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+