MojAndroid

Spoločnosť IDC publikovala najnovšiu správu ohľadom zastúpenia jednotlivých výrobcov na trhu s mobilnými zariadeniami. Najväčším výrobcom aj naďalej zostáva Samsung s trhovým podielom 30,4% a 72,4 miliónmi dodaných smartfónov. Medziročne trhový podiel spoločnosti poklesol, no napriek tomu sa jej podarilo dodať až o 22,1 milióna zariadení viac, čo predstavuje nárast o takmer 44%. Druhé miesto si aj naďalej drží Apple.

idc-shipments-q2-2013

Rýchlym tempom rástli výrobcovia LG a Lenovo. Kórejský výrobca smartfónov sa stáva neustále populárnejším, za čo vďačí niekoľkým modelom dostupným aj na našom trhu. LG dokázal medziročne zväčšiť trhový podiel z 3,7 na 5,1%, v počte dodaných kusov smartfónov zaznamenal viac ako 100% nárast a do obchodného reťazca sa v 2Q dostalo viac ako 12,1 milióna smartfónov LG. Druhým rekordným skokanom je Lenovo, ktorého trhový podiel sa v 2Q tohto roka zastavil na 4,7%, vyrobil 11,3 milióna smartfónov. Medziročne počet dodaných kusov rástol o viac ako 130%. Takýmto veľkým číslam vďačia spoločnosti aj neustále narastajúcemu trhu. V 2Q 2013 sa totižto predalo 237,9 milióna smartfónov, čo v porovnaní s minulým rokom predstavuje nárast o 52,3%.

Zdroj: androidcentral

26.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+