MojAndroid

Prvý polrok aktuálneho roka už máme za sebou a to je čas, kedy operátori zverejňujú svoje hospodárske výsledky. Ako prvý nám ich poskytol O2, v tomto článku sa pozrieme na to, ako sa darilo Orangeu.

Náš tip
Spoločnosti O2 sa darí, vzrástli jej výnosy i zákaznícka báza

Výnosy spoločnosti Orange Slovensko k 30.6.2013 dosiahli výšku 319,3 mil. eur, čo predstavuje medziročný pokles o 7% v porovnaní s rovnakým obdobím pred rokom. Na tomto poklese sa podľa vyjadrenia operátora viac ako z polovice podpísala pokračujúca regulácia prepojovacích poplatkov a roamingových sadzieb. V rámci výnosov z mobilných služieb boli tradične najrýchlejšie rastúcou zložkou výnosy z mobilných nehlasových služieb. Tie tvorili 22% z celkových výnosov a medziročne sa zvýšili o 2%. Stále významnejšiu časť však tvoria výnosy z fixných služieb, ktoré v prvom polroku tvorili takmer 3% z celkových výnosov a medziročne vzrástli o 26%.

orange-logo

Čo sa týka prenosu čísiel, do Orangeu si svoje číslo v prvom polroku 2013 prenieslo 21 630 zákazníkov, čo je 3,5 násobne viac ako v rovnakom období uplynulého roku. Na druhej strane, počet zákazníkov, ktorí sa rozhodli odísť ku konkurencii je výrazne vyšší, v prvom polroku to bolo 50 448 zákazníkov.

Celkovo až 323 tisíc zákazníkov sa rozhodlo v prvom polroku 2013 podpísať, alebo opätovne predĺžiť zmluvu na paušál, predplatenú službu alebo mobilný internet. K 30.6.2013 evidoval Orange spolu 2,899 milióna aktívnych zákazníkov, z čoho je 2,787 milióna zákazníkov mobilných služieb. Počet zákazníkov fixného internetu a digitálnej televízie vzrástol medziročne o ďalších 80% na takmer 112 tisíc.

Hospodárske výsledky tretieho operátora, Telekom, budú podľa vyjadrenia hovorcu spoločnosti k dispozícii až v auguste.

Zdroj: tlačová správa Orange

26.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+