MojAndroid

Asi nie je žiadnym prekvapením, že nová generácia Nexusu 7 je výkonnejšia ako minuloročný model. Jedným z najrýchlejšie sa vyvíjajúcich odvetví je práve výroba procesorov, ktoré sa rok čo rok stávajú výkonnejšie a energeticky úspornejšie. Výnimkou teda nie je ani čip Snapdragon S4 Pro nachádzajúci sa v novom Nexuse 7, ktorý nahradil populárnu NVIDIU Tegra 3. Google tvrdí, že ich nový tablet má oproti prvej verzii Nexusu 7 1.8x výkonnejší procesor a 4x rýchlejšiu grafiku. Aké výsledky však dosahuje v skutočnosti? Pozrite si výsledky benchmarkov Geekbench 2 a Androbench, ktoré preverili výkon Google tabletu druhej generácie.

geekbench nexus7 geekbench nexus7_2

V Geekbenchi získal Nexus 7 II takmer dvojnásobok bodov. Výrazného vylepšenia sa dočkala dátová priepustnosť pamäťovej zbernice a pamäť RAM získala za rýchlosť skóre vo výške 2512 bodov – minuloročný Nexus 7 dosiahol len 1163 bodov.

geekbench nexus7_7 geekbench nexus7_8

Zaujímavým je aj údaj o rýchlosti vnútornej pamäte, ktorá sa taktiež dočkala značného zrýchlenia sekvenčného čítania (12,41MB/s  vs.  58,2MB/s) a zápisu dát  (11,46MB/s  vs.  16,68MB/s). Nový Nexus 7 je takmer 5x rýchlejší pri  sekvenčnom čítaní, 2x rýchlejší pri náhodnom čítaní a približne 1,5x rýchlejší pri sekvenčnom aj náhodnom zápise.

geekbench nexus7_11 geekbench nexus7_12

Zdroj: androidpolice

26.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+