MojAndroid

Všetky funkcie novej verzie systému Android 4.3 Jelly Bean vrátane vylepšenej funkcie Photosphere pravdepodobne poznáte, no čo ak obsahuje aj niečo skryté, čo si pri bežnom používaní nevšimneme ? Portálu AndroidPolice sa totižto podarilo prísť na funkciu nazvanú  “App Ops”, ktorá používateľom umožní selektívne vypnúť niektoré povolenia aplikácií.

kontrola povoleni Android 4.3

Táto funkcia však zatiaľ nie je pripravená na odhalenie, no pravdepodobne sa stane súčasťou ďalšej verzie systému. Aj napriek tomu sa zdá, že funguje presne tak, ako by sme očakávali a v Google Play sa dokonca objavila aplikácia, ktorá “otvorí” prístup k týmto nastaveniam, takže ak máte Android 4.3 Jelly Bean, môžete si ju stiahnuť  kliknutím na tento odkaz.

Manažér povolení aplikácií v Androide je dlho očakávaná funkcia, ktorú používatelia neustále rozoberajú na rôznych fórach. Kontrola povolení by pomohlo Androidu získať väčšiu bezpečnosť a zamedziť tak aplikáciám napríklad získavanie polohy používateľa a koniec koncov aj znížiť spotrebu energie. Ďalším prvkom, ktorý sa dostane do ďalšej verzie systému je podpora rozlíšenia 4K, na ktoré poukazuje kategória XXXHDPI (hustota pixelov 640 dpi). Samozrejme, že v dohľadnej dobe ešte túto technológiu neuvidíme na mobilných zariadeniach, no je dobré vedieť, že Google sa na to vopred pripravuje.

Zdroj: androidpolice, the verge

26.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+