MojAndroid

Jednou z obľúbených funkcií Androidu je vytváranie 360° fotografii pomocou funkcie Photosphere. Avšak vytvorenie ideálnej snímky vyžadovalo určitú prax, no najnovšia verzia systému Android 4.3 Jelly Bean prináša vylepšenia aj v tejto oblasti. Evan Rapoport, produktový manažér spoločnosti Google (tzv. Googler) totižto zverejnil na Google+ informácie, podľa ktorých vývojári pracovali “neuveriteľne tvrdo” na zlepšení kvality Photosphere snímok.

Vylepšenia spočívajú vo vyrovnávaní a spájaní jednotlivých snímok, čím získate menej chýb v celom obraze. Oveľa lepšie sú aj náročné scény s množstvom pohybujúcich sa osôb alebo vecí, ako je snímka s dlhou plochou horizontu, ktorú môžete vidieť vyššie. Vylepšená bola aj kompenzácia expozície pre každú jednotlivú snímku, takže môžeme dať zbohom šedým zónam a nekonzistentnému sfarbeniu.

Náš tip
Photo Sphere snímky je teraz možné vložiť na akýkoľvek web

Zdroj: android-life

26.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+