MojAndroid

Včera predstavený Android 4.3 Jelly Bean prináša okrem iných noviniek aj podporu pre virtuálny surround zvuk. Ako ho popisuje Hugo Barra, tak by mal na zariadenia so stereo reproduktormi priniesť zvuk, ktorý by simuloval zvukový systém 5+1. Spočiatku sme si mysleli, že ide o funkciu limitovanú hardvérom nachádzajúcim sa v novom Nexuse 7. Ukázalo sa však, že ide o softvérové vylepšenie Androidu 4.3.

google play

Ktoré zariadenia môžu teda očakávať túto novinku? Pravdepodobne tie, ktoré obsahujú dva reproduktory a získajú aktualizáciu na Android 4.3 Jelly Bean. Tým to však nekončí. Niektoré úpravy budú musieť urobiť aj výrobcovia a vývojári aplikácií, ktoré musia pre virtuálny surround zvuk pridať podporu. Isté však je, že novinkou by po aktualizácii mal disponovať Nexus 10, ktorý je uvádzaný aj v zozname podporovaných zariadení v najnovšej verzii aplikácie Google Play Movies & TV.

Zdroj: phonearena

25.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+