MojAndroid

Dnes sme vás informovali o predstavení druhej generácie multimediálneho tabletu Nexus 7 II, ktorý mal svoju premiéru na raňajkách so Sundarom Pichaiom v San Franciscu. Novinka prináša zmeny nie len po stránke hardvérových parametrov, ale aj po stránke dizajnu. Celková konštrukcia zariadenia bola mierne zmenená, pričom váha je v porovnaní s pôvodným Nexusom o niečo nižšia. To isté môžeme povedať aj o jeho hrúbke.

Nexus 7 II

Pravdepodobne najväčšou zmenou, ktorú používatelia postrehnú na prvý pohľad, je jemnosť použitého 7-palcového displeja, ktorá bude znateľná vďaka vyššiemu rozlíšeniu 1200 x 1980 pixelov (v prípade nového Nexusu sme uviedli Corning Gorilla Glass, nakoľko zatiaľ nevieme presné zaradenie “Scratch Resistant Corning®”). To nám dáva veľmi slušnú hustotu pixelov o hodnote 323 ppi, pričom starý Nexus 7 disponoval panelom s 216 ppi. Ďalšou znateľnou zmenou sa stal výkonnejší čip Snapdragon S4 Pro, ktorý ponúkne vyššiu výpočtovú silu pre hry vďaka grafike Adreno 320. Chod systému Android 4.3 bude rýchly vďaka zabudovanej operačnej pamäti s kapacitou 2 GB a dočkali sme sa aj zväčšenia vnútornej pamäte na 32 GB. Tentokrát tu nájdeme aj zadný 5 MP fotoaparát, ktorý mnohým chýbal v predchádzajúcom modeli. K ďalším zmenám sa zaradila prítomnosť podpory pre rýchle dátové siete LTE, dual-band Wi-Fi,  SlimPort konektor alebo stereo reproduktory.

Porovnanie Nexus 2

Cenová ponuka nového modelu je mierne vyššia, no stále sa jedná o cenovo výhodné zariadenie ak zoberieme v úvahu ponúkaný hardvér. Ceny pre jednotlivé verzie sú nasledovné – $229/16 GB, $269/32 GB, $349/32 GB LTE. V grafe nižšie nájdete aktuálnu cenovú ponuku staršieho modelu.

 

24.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+