MojAndroid

Je tu začiatok nového týždňa a s ním aj naša pravidelná Obedná prestávka, v rámci ktorej vám prinášame upútavky na Android hry, ktoré si zaslúžia pozornosť. Ako prvú si tento týždeň predstavíme plošinovú strieľačku s nádhernou grafikou – Stay Alight.

Stay Alight

Hlavný hrdina tejto hry má postavu človeka a namiesto hlavy žiarovku, čo vyzerá skutočne zaujímavo:-) Príbeh sa odohráva vo svete plnom odpadkov, v ktorom sa po rôznych plošinách pohybujú kadejaké príšerky, resp. mikróby, ako ich nazývajú autori. Tieto mikróby dokáže hrdina ničiť svojím svetlom, ktoré na nich doslova „hádže“, pričom v hre fungujú prepracované fyzikálne zákony. Pri vrhaní svetla teda treba rátať s balistickou krivkou, reálnymi odrazmi od stien a podobne. Okrem samotného svetla dokážu mikróby ničiť aj predmety, ktoré sa na ne dajú svetelnou muníciou zhodiť a túto skutočnosť treba pri útokoch vhodne využiť. Svetelných „nábojov“ je len obmedzené množstvo, takže strieľať treba s rozmyslom. Vo vyšších leveloch je k dispozícii aj silnejšia svetelná munícia, ďalšia sa dá dokúpiť cez mikrotransakcie.

Hra sa vyznačuje skutočne krásnou, jemnou a detailne animovanou grafikou, ktorá má navyše zvláštny, osobitý nádych. Stretneme sa s ňou hneď v úvodnom menu, ktoré je tiež graficky zaujímavé a pekne animované. Čo sa týka hry, funguje tu známy systém levelov, ktoré sa postupne odomykajú. Ovládania je veľmi jednoduché, ťahom prsta po displeji sa nastavuje smer strely aj jej sila.

Hra obsahuje 60 levelov, ďalšie svety sa dajú dokúpiť na Google Play, alebo cez smsku (kvôli tomu môžu niektoré antivírusové programy hru označiť za zavírenú, podľa autorov a našich skúseností však nijaký škodlivý kód neobsahuje). Autori si na hre dali skutočne záležať a jedná sa o kvalitný kúsok, ak ju však chcete prejsť celú, treba rátať s investíciami vo forme mikrotransakcií.

Stay Alight na Google Play

24.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+