MojAndroid

V dnešnej Obednej prestávke si opäť predstavíme strategickú hru, v ktorej je dôležité nielen bojovať, ale aj starať sa o ekonomiku a vylepšovanie svojej dediny a vojenského tábora.

Clash of Lords 9 Clash of Lords 7

Hra začína pekne zostra a prakticky okamžite musíte čeliť kritickej situácii. Vaša dedina bola napadnutá a vy sa musíte postaviť na čelo obrany, rýchlo vytrénovať vojakov, odraziť útok nepriateľa a potom zničiť jeho tábor. Našťastie, až také horúce to nebude, tento prvý level slúži hlavne na zoznámenie sa s hrou a vaša fešná poradkyňa vám v ňom vysvetlí princípy hry a ovládanie pekne krok za krokom.

Tie spočívajú v prvom rade v budovaní vášho tábora, alebo dediny a vylepšovaní budov. Ovládanie je podobné ako v iných stratégiách, vždy si z ponuky vyberiete príslušnú možnosť, napríklad stavbu kasární a pohybom prsta po displeji určíte miesto, kde bude stáť. Okrem vojenských budov samozrejme musíte myslieť aj na ťažbu surovín, napr. zlata, bez ktorých by vaša ekonomika rýchlo skrachovala. Keď máte dostatok zdrojov, vytrénujete vojakov a vyrazíte sa zúčtovať s nepriateľom. Hra pozostáva z množstva úloh a „questov“, ktoré môžete plniť, nechýba ani možnosť zmerať si sily s reálnymi ľuďmi v multiplayer móde cez internet.

Clash of Lords 4 Clash of Lords 5

Bohužiaľ, Clash of Lords je zároveň klasická freemium hra, ktorá sa síce dá hrať bez dodatočných investícií, ale každá akcia, ako trénovanie vojenských jednotiek, trvá istý (a nie vždy krátky) čas. Ak chcete akciu dokončiť okamžite, bude vás to stáť pár zelených drahokamov, ktoré slúžia ako platidlo v hre a kúpiť sa dajú – ako inak – za reálne peniaze. Získavate ich aj za splnené úlohy, ako však býva zvykom, z tohto zdroja ich nikdy nie je nadbytok.

Okrem budovania sa v Clash of Lords samozrejme dá aj bojovať. Vtedy sa hra prepne do druhého režimu, kedy vidíte nepriateľský tábor, alebo jednotky a kliknutím na príslušné miesta na displeji umiestňujete svojich vojakov, ktorí začínajú okamžite útočiť. Treba ich rozmiestňovať strategicky s prihliadnutím na slabé miesta nepriateľských táborov, alebo jednotiek. Zostáva ešte spomenúť grafiku hry, ktorá je primeraná, neohúri, ani nesklame.

Clash of Lords je klasická mobilná strategická hra, ktorá je prispôsobená ovládaniu na dotykových displejoch a tým pádom trochu zjednodušená. Zvyknúť si treba aj na freemium model a nutnosť čakania na trénovanie a budovanie, prípadne platby za ich bleskové ukončenie. Sú to však klasické drobné negatíva, s ktorými sa u mobilných zariadení bohužiaľ stretávame bežne. Ak však radi hráte strategické hry, skúste dať Clash of Lords šancu, možno vás zaujme.

Clash of Lords na Google Play

Verzia: 1.0.412
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.0.412
Aktuálna cena: Zdarma

24.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+