MojAndroid

Google popri predstavení nového tabletu Nexus 7 II prichádza aj s aktualizovanou verziou svojho mobilného operačného systému. Android 4.3 Jelly Bean prináša niekoľko zmien, medzi ktoré patrí niekoľko nástrojov pre developerov, nový systém notifikácií, či napríklad podpora pre Bluetooth Low Energy.

android-4-3-jelly-bean-2

Okrem vyššie spomínaných noviniek prichádza nový Android 4.3 Jelly Bean ako prvý na svete aj s podporou pre OpenGL ES 3.0, čo je nové grafické API pre mobilné systémy. Nové DRM API zas prinášajú možnosť vývojárom streamovať video vo vysokej kvalite, napríklad aplikácia Netflix bola len pred pár chvíľami aktualizovaná s podporou pre streamovanie 1080p FullHD videa. Google však v novom systéme Android 4.3 Jelly Bean zapracoval aj na bezpečnosti a prináša oveľa prepracovanejšiu rodičovskú ochranu, ktorá umožní obmedzovať obsah nevhodný pre mladistvých. Veľkou aktualizáciou v novom systéme prešlo pripojenie, ktoré je teraz vrámci Bluetooth spojenia pripravené na prichádzajúce inteligentné hodinky, či ďalšie múdre zariadenia, ktoré sa dostanú na náš trh v najbližšom období. Nové notifikácie prinesú podporu pre zobrazovanie zmeškaných udalostí na externých zariadeniach.

android-4-3-jelly-bean-1

Android 4.3 Jelly Bean by mal byť dostupný pre zariadenia Nexus 4, Nexus 7, Galaxy Nexus a Nexus 10 od dnešného dňa, “Google Play” zariadenia získajú tento systém oficiálnou cestou hneď po nich. O získaní aktualizácie nás informujte v komentároch pod týmto článkom. Novinky v systéme Android 4.3 Jelly Bean budeme rozoberať aj do detailov a článok budeme postupne aktualizovať.

Android 4.3 si môžete nainštalovať na spomenuté zariadenia aj manuálne. Odkaz na stiahnutie oficiálnej ROM nájdete na stránkach spoločnosti Google.

Zdroj: TechCrunch

24.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+