MojAndroid

Android vývojári, ktorí pracujú na území Slovenska a Čiech, sa už nebudú môcť vyhovárať na to, že nemajú kde testovať svoje aplikácie. Vďaka technickému akcelerátoru Node5 a českej pobočke spoločnosti Google totižto v Prahe vznikne testovacie laboratórium pre Android s názvom Android Test Lab.

Node5_square_500-2-480x396

Android Test Lab ponúkne zákazníkom rôzne druhy Android zariadení, od smartfónov po tablety, od low-endov po najvýkonnejšie Android zariadenia na trhu. Všetky Android mašiny do priestorov laboratória Android Test Lab dodá česká pobočka spoločnosti Google. Na týchto smartfónoch a tabletoch budú môcť vývojári za poplatok testovať svoje aplikácie, pričom si zariadenia budú môcť požičať aj na určitú dobu domov alebo do vlastnej kancelárie. Ceny týchto služieb zatiaľ nie sú známe a celý program potrebuje doladenie všetkých detailov. Už teraz je však jasné, že rezidenti v Node5 akcelerátore budú môcť tieto služby využívať bezplatne. To však nie je všetko, čo pražský Node5 tento rok chystá.

node5

Ak bude projekt Android Test Lab úspešný, je možné, že Node5 vytvorí podobné laboratórium aj pre ďalšie mobilné platformy. Čoskoro by sa v neustále sa zväčšujúcich priestoroch akcelerátora malo spustiť podobné testovacie laboratórium aj pre tvorcov webstránok a ľudí pracujúcich s internetom, to Node5 zas pripravuje s pobočkou spoločnosti Microsoft. Okrem toho si akcelerátor získava aj nové technologické startupy, ktorým ponúka vlastnú kanceláriu za výhodnú cenu. Technologický akcelerátor Node5 v Prahe je jednoznačne zaujímavým a prospešným miestom, ktoré si zaslúži našu aj vašu pozornosť, preto si na novinky od tejto skupiny v budúcnosti rozhodne posvietime.

Zdroj: connect.zive.cz

23.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+