MojAndroid

Neustále sa približujúci dátum predstavenia smartfónu Motorola Moto X so sebou prináša aj ďalšie novinky a informácie o tomto zariadení. Najnovšie správy prinášajú od anonymného tipstera ukážku prostredia nového fotoaparátu, ktorý je čistejší a prehľadnejší než aplikácie fotoaparátu v starších Motorola zariadeniach alebo smartfónoch a tabletoch Nexus. Veľký dôraz Motorola kládla nielen na jednoduchosť, ale aj gestá, ktorými sa ovláda veľké množstvo funkcií.

motorola-moto-x-foto-2 motorola-moto-x-foto-1

Nastavenia fotoaparátu vyvoláte potiahnutím prstu z ľavej strany displeja. Dostupné sú možnosti pre blesk, zaostrenie, panorámu a tak ďalej, pričom sa tieto možnosti po odobratí prstu z displeja automaticky opäť stratia. Potiahnutím prstu z pravej strany sa dostanete do Galérie, kde si môžete prezrieť najaktuálnejšie snímky. Pomocou tlačidla “SLO” zapnete spomalené video. Výbornou funkciou je zapnutie fotoaparátu z prostredia systému alebo pri zamknutej obrazovke. Stačí, aby ste telefónom dvakrát v zápästí potriasli, čím zapnete aplikáciu fotoapátu. Tú spustíte aj pri zamknutí PIN kódom alebo vzorom, avšak pri vstupe do systému z fotoaparátu bude zariadenia od vás pýtať heslo.

Fotografiu nasnímate klasicky dotykom na displej, fotoaparát však ponúka aj funkciu hromadného snímania, kedy počas celého držania prstu na displeji sníma fotografie v sekvencii za sebou. V prostredí aplikácie Fotoaparát sa nachádzajú aj klasické tlačidlá pre prepínanie predného-zadného fotoaparátu a foto-video režimu. Pri prvotnom spustení sa môžete pozrieť aj na krátky tutoriál, ktorý vás novým fotoaparátom prevedie. Dohady spomínajú aj prítomnosť Clear Pixel fotoaparátu, to však z uniknutých screenshotov nevieme potvrdiť.

Zdroj: AndroidPolice

23.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+