MojAndroid

Automobily majú už desaťročia výnimočné miesto vyhradené v každom chlapcovi, či mužovi a preto sú hry s touto tématikou veľmi úspešné, či už na počítačoch, konzolách alebo mobilných zariadeniach. Iným dôvodom môže byť aj fakt, že nie každý má možnosť jazdiť 250 km/h na diaľnici alebo rýchloceste a naučiť sa rezať zákruty ako profesionál. Samozrejme ak by sme takýmto štýlom šoférovali na slovenských cestách, asi by sme skončili niekde v nemocnici. Mobilné hry v dnešnej dobe však ponúkajú realistické vyobrazenie rôznych situácií na cestách a skvelá grafika už len znásobuje pôžitok z jazdy.

Nie každý však sleduje trh v tomto smere a môže sa stať, že niektorý z najlepších titulov jednoducho neupúta pozornosť a preto sme sa rozhodli zverejniť zoznam niektorých najlepších pretekárskych Android hier, aké sú dnes na trhu dostupné. Hry nie sú usporiadané podľa poradia, pretože každý sa riadi podľa vlastného gusta, no radi by sme sa dozvedeli váš názor na najlepšie hry v tomto segmente. Ak by ste odporúčali pridať do zoznamu Pretekárske Android hry aj iné tituly, napíšte ich nižšie v komentároch. Rozžhavte svoje procesory, pripravte dostatok RAM a uvoľnite viac miesta na nasledovné tituly.

Asphalt 7: Heat

Asphalt 7 Heat

Automobilové preteky Asphalt 7: Heat sú pokračovaním populárnej série Asphalt, ktorá vo svojej najnovšej verzii prináša 60 rôznych áut, kde nechýbajú ani kúsky od Ferrari, Lamborghini, Aston Martin a nájdeme tu aj americkú legendu DeLorean. Čaká na vás viac ako 150 unikátnych pretekov, 15 tratí a 6 herných módov.  Asphalt 7 je cenovo prijateľnejší a na Google Play ho kúpite už za 0,89€. Na inštaláciu budete potrebovať 1,4GB pamäte.

Real Racing 3

Real Racing 3 Android hry

Vynikajúce preteky Real Racing 3 sa stali najočakávanejšiou hrou roka a ponúkajú výborné spracovanie po grafickej stránke, ako aj po stránke hrateľnosti. Titul je význačný najmä pre tzv. Time Shift, ktorý umožňuje hráčom pretekať sa s ostatnými ľudskými súpermi a to aj bez pripojenia k internetu. Hra totižto zaznamenáva priebeh hry a dokáže neskôr replikovať vaše vodičské zručnosti, takže hráči nebudú musieť byť online v tom istom čase. Okrem toho sa hra pýši aj tým, že ponúka až 600 hodín hrania a stovky rôznych úrovní. Budete si však musieť pripraviť miesto o veľkosti 1.7GB.

Verzia: 6.2.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 6.2.0
Aktuálna cena: Zdarma

RE-VOLT Classic

RE-VOLT Classic android hry

Legenda v podobe pretekárskej hry RE-VOLT Classic, ktorá je známa najmä z desktopov sa do obchodu Google Play dostala v apríli tohto roka a ihneď zaujala pozornosť všetkých mobilných hráčov. Samotná hra prináša 14 pretekárskych dráh vrátane predmestských ulíc, záhrad, domov, múzeí, výletných lodí alebo opustené mestečko na Divokom západe. Celkovo je k dispozícii 42 rôznych RC autíčiek, ktoré môžete postupne odomknúť. Sú rýchle, pomalé, malé, veľké, alebo poháňané benzínom, či plynom. K dispozícii je tiež 5 módov hrania, pričom dosiahnuté výsledky na trati si môžete jednoducho porovnať s hráčmi z celého sveta.

Verzia: 1.3.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.3.0
Aktuálna cena: Zdarma

Raging Thunder 2

raging thunder 2 Android hry

Už o niečo staršia hra Raging Thunder ponúka výborné závody na život a na smrť, kde pretekáte nielen na uliciach veľkomesta, ale aj v priestoroch opustených chrámov, po pláži alebo veľkom čínskom múre. V tejto hre nie je cieľom len prejsť cieľovú rovinku na prvom mieste, no musíte sa ubezpečiť, aby vaši protivníci nezostali v jednom kuse. Ak by vás prestal baviť singleplayer, môžete si zahrať aj prostredníctvom internetu s vašimi priateľmi.

Verzia: 1.0.17
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.0.17
Aktuálna cena: Zdarma

Need For Speed Most Wanted

Need For Speed most Wanted Android hry

Need For Speed: Most Wanted prišiel s vynoveným grafickým spracovaním a zaujímavými hernými súčasťami, ktoré by mali prilákať ďalších fanúšikov série Need For Speed. V titule si vyskúšate naháňačku s políicou, či nové autá ako SRT Viper GTS, Porsche 911 Carrera S alebo Hummer H1 Alpha. Vytvorením účtu sa vám pripisujú úspechy na svoje konto a postupom času sa môžete stať najlepším šoférom.Dostupný je aj multiplayer mód, kde môžete súperiť s kamošmi. Celkovo je k dispozícii až 35 áut, ktoré podliehajú “reálnej” demolácii a postupne si ich môžete vylepšovať.

Verzia: 1.3.103
Aktuálna cena: 5,49 €
Verzia: 1.3.103
Aktuálna cena: 5,49 €

Speed Night 2

Speed Night 2 Android hry

Druhá verzia populárnej automobilovej hry Speed Night ponúka lepšie grafické spracovanie a realistickejšiu fyziku. Netradičné ovládanie a niektoré herné prvky robia túto hru odlišnou od ostatných a možno práve vám padne do oka. V obchode Google Play je dostupná zadarmo a teší sa z obrovského počtu stiahnutí, ktoré momentálne dosahuje viac než 10 miliónov.

Verzia: 1.0.4
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.0.4
Aktuálna cena: Zdarma

Drift Mania Championship

Drift Mania Championship Android hry

Pre všetkých fanúšikov šmyku tu máme titul s názvom Drift Mania Championship, ktorý bol vyvíjaný spolu s asociáciou profesionálnych driftérov. Hoci sa hra svojou podstatou neradí až tak medzi pretekárske hry, no ponúka pomerne slušnú zábavu pri jazde zákrutami. Drift Mania má k dispozícii 7 rôznych vozidiel s odlišnými prvkami, 5 unikátnych pretekárskych okruhov, 3 levely obtiažnosti, rôzne pohľady kamery a 2 módy akcelerácie.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: 4,59 €
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: 4,59 €

Reckless Racing 2

Reckless Racing 2 Android hry

Reckless Racing 2 sa od pretekárskych hier odlišuje najmä pohľadom zhora, kedy automobily vyzerajú ako “angličáky” a animovanou grafikou, ktorá dodáva hre osobitý charakter. V ponuke je 18 detailne spracovaných áut, ktoré začínajú malými buginami a končia rýchlymi super vozidlami a 24 odlišných tratí s rôznou povrchovou úpravou. Arcade mód ponúka 40 rôznych výziev, kde môžete súťažiť s priateľmi o najvyššie skóre. Samozrejmosťou je aj úprava áut v garáži.

Verzia: 1.0.4
Aktuálna cena: 1,79 €
Verzia: 1.0.4
Aktuálna cena: 1,79 €

Fast & Furious 6: The Game

Fast furious 6 Android hry

Kto by nepoznal kultový film Rýchlo a zbesilo. Spolu so šiestym filmom prišla aj nová hra pod názvom Fast & Furious 6: The Game, ktorej príbeh je veľmi podobný s príbehom aktuálneho filmu. Hráči si tentokrát môžu zahrať všetky obľúbené preteky, ako je drag alebo drift a úlohy plnia v heist móde. Samozrejmosťou je úprava automobilov v garáži a to všetko v prostredí Londýna. V ponuke je veľké množstvo reálnych automobilov, ktoré môžete zbierať, upravovať a vylepšovať  a to všetko vo výbornej grafike.

Race Illegal: High Speed 3D

Race Illegal Android hry

Vôňa čerstvo spálenej gumy na asfalte, dojem z mäkkej kože v rukách, zvuk motorov a burácajúce davy, otvor oči a zaži preteky v najčistejšej forme, priprav sa výsť do ulíc v hre Race Illegal. Aj takto predstavuje herné štúdio HeroCraft Ltd svoju bezplatnú hru Race Illegal: High Speed 3D, ktorá sa svojou podstatou neodlišuje od populárneho filmu Rýchlo a zbesilo. V ponuke budete mať kariéru ilegálneho pretekára automobilov, ktorý začína úplne na spodku a postupne sa vypracuje na uznávaného šoféra. Rešpekt si budete môcť vybojovať v 20 rôznych závodoch a na výber bude 9 vytunovaných automobilov.

Verzia: 1.0.41
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.0.41
Aktuálna cena: Zdarma

Carmageddon

Carmageddon Android hry

V neposlednom rade tu máme hernú klasiku Carmageddon, ktorá získala obľubu u mnohých hráčov už pred niekoľkými rokmi. Titul je akýmsi prepojením medzi automobilovými  pretekmi a demolačným derby. To znamená, že vašou úlohou bude buď zničiť všetkých svojich oponentov, zabiť čo najviac chodcov alebo dokončiť všetky kolá. Vašou zbraňou je pritom auto, s ktorým sa budete preháňať po uliciach mesta. Postupom času sa odomykajú nové a silnejšie automobily, ktoré budete môcť ďalej vylepšovať.

Verzia: 1.8.507
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.8.507
Aktuálna cena: Zdarma

16.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+