MojAndroid

Až 99% Android zariadení je ohrozených tzv. Master Key chybou operačného systému, tvrdí spoločnosť Bluebox Security. Master Key umožňuje hackerom modifikovať inštalačný súbor aplikácie alebo hry (*.apk), čo však systém Android ako taký nedokáže detegovať, a tak dáva možnosť hackerom pristupovať ku citlivým údajom používateľov. Bluebox Security na tento fakt upozornili Google už pred 5 mesiacmi, avšak až teraz sa Google spamätal a výrobcom poslal opravenú časť kódu, pomocou ktorej teraz výrobcovia Android smartfónov a tabletov aktualizujú svoje zariadenia.

Náš tip
Google opravuje bezpečnostnú chybu, ktorá postihovala väčšinu zariadení s Androidom

Kým vaše zariadenie dostane aktualizáciu, potrvá to niekoľko dní alebo týždňov. Spoločnosť Bluebox Security sa preto rozhodla vydať vlastnú aplikáciu, ktorá po nainštalovaní do vášho zariadenia zistí, či je vaše zariadenie ohrozené alebo či dokonca neobsahuje aj aplikáciu alebo hru s týmto škodlivým kódom. Už v tejto chvíli sa predávajú zariadenia Samsung s upraveným softvérom odolným voči Master Key a aktualizáciu získal aj smartfón HTC One. Ak chcete vedieť, či je v ohrození aj vaše zariadenie, nainštalujte si aplikáciu Bluebox Security Scanner pomocou nášho widgetu nižšie. V komentároch nám píšte, či je vaše zariadenie ohrozené a či v ňom máte aj aplikáciu s nebezpečným kódom.

Zdroj: PhoneArena

10.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+