MojAndroid

Podobne, ako aj v iných mesiacoch, aj v tomto vám prinášame pravidelné štatistiky zastúpenia jednotlivých verzií operačného systému Android. Spoločnosť Google  v pravidelných intervaloch zverejňuje tieto informácie, ktoré nám dávajú obraz o tom, ktorý Android je najrozšírenejší a najpoužívanejší u spotrebiteľov. Informácie sú postavené na základe štatistík získaných z návštev obchodu Google Play. Už v minulom mesiaci sme vás informovali, že Android Jelly Bean pomaly dobieha už zastaraný Gingerbread. Situácia sa teda po prvý krát obrátila a v mesiaci jún sa Jelly Bean stal najpoužívanejšou verziou s celkovým podielom 37,9 % (Android 4.1.x – 32,3% a Android 4.2.x – 5,6%). Gingerbread však aj naďalej zastáva významnú pozíciu u používateľov tohto systému a celkovo je nainštalovaný na 34,1 % sledovaných zariadení.

Android statistiky Jelly Bean

 

Ak sa pozrieme aj na ostatné verzie systému Android môžeme vidieť, že ďalšie významné zastúpenie má stále Ice Cream Sandwich s podielom 23,3%. Štvrtý v poradí sa umiestnil Android Froyo s podielom 3,1% a Eclair ešte pracuje na 1,4% zariadení. Historicky najstaršia verzia Donut má zastúpenie len na mizivých 0,1 %, čo platí aj pre Honeycomb. Je výborné sledovať, že podiel Jelly Beanu stále narastá a dostáva sa do popredia. Aj napriek tomu je však fragmentácia stále problémom nejedného developera a čakáme, že Google nájde spôsob, ako ju odstrániť. Nižšie nájdete ešte porovnanie s minulým mesiacom a môžete sa zapojiť aj do malej ankety.

  • Android 4.2 (Jelly Bean): 4,0%  –> 5,6%
  • Android 4.1 (Jelly Bean): 29,0% –> 32,3%
  • Android 4.0.0 – 4.0.4 (Ice Cream Sandwich): 25,6% -> 23,3%
  • Android 3.2 (Honeycomb): 0,1% –> 0,1%
  • Android 2.3-2.3.7 (Gingerbread): 36,4% –> 34,1%
  • Android 2.2 (Froyo): 3,2% –> 3,1%
  • Android 2.1 (Eclair): 1,5% –> 1,4%
  • Android 1.6 (Donut):  0,1% –> 0,1%

Akú verziu systému Android máte vo svojom zariadení?

Zobraziť výsledky

Loading ... Loading ...

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+