MojAndroid

Hoci Sony o novej službe pre lokalizáciu a správu smartfónov Xperia informoval už začiatkom roka, pre svojich zákazníkov ju sprístupní až teraz. Spoločnosť totižto oznámila, že po testovacej fáze je služba konečne pripravená a v nasledovných týždňoch dostupná pre všetky zariadenia z rokov 2012 a 2013.

My Xperia

Nová služba bude dostupná v podobe aplikácie, ktorú sprístupní Sony prostredníctvom systému OTA. Keď bude služba dostupná v našej krajine, obdržíte notifikáciu z aplikácie Update Center, kde si stiahnete aktualizáciu softvéru. Táto nainštaluje všetky potrebné súčasti pre správny chod lokalizačnej služby. V nastaveniach smartfónu sa objaví nová ponuka My Xperia, kde si ju už len jednoducho aktivujete. Okrem lokalizácie smartfónu napríklad pri stratení alebo odcudzení, umožní na diaľku aj spustenie hlasného alarmu (aj v tichom režime), zablokovanie telefónu,  odoslanie správy na displej zariadenia, či kompletné vymazanie dát.

Sony-Xperia-Z-screen-14-309x550

Podobné funkcie síce ponúkajú aj iné aplikácie tretích strán, ktoré sú dostupné na Google Play, My Xperia je však hlbšie previazaná so systémom telefónu. Podľa Sony sa bude dostupnosť služby odlišovať od regiónu, modelu smartfónu a tiež mobilného operátora.

Náš tip
Bezpečnostná služba My Xperia dostupná na stiahnutie

Zdroj: androidpolice

5.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+