MojAndroid

Výrobcovia vo svojich zariadeniach vo väčšine prípadov používajú tlačidlo Home. Jeho hlavnou funkciou je návrat na domovskú obrazovku operačného systému,  len niekedy má aj inú funkciu, ako napríklad spustenie zoznamu posledných aplikácií dlhším podržaním prsta. Je škoda, že spoločnosti nemyslia na jeho ďalšie využitie, čo však môžete napraviť aplikáciou Home2 Shortcut, ktorá slúži na rýchle spustenie vybranej aplikácie, napríklad dvojitým ťuknutím na tlačidlo Home.

  • Stiahnite si aplikáciu Home2 Shortcut z Google Play a po nainštalovaní ju spustite.

  • Aplikácia vás prevedie nastavením funkcie Home tlačidla v niekoľkých krokoch. V tom prvom si vyberiete, ktorá aplikácia sa spustí po dvojitom ťuknutí. Na výber sú ale aj ďalšie kombinácie tlačidiel, takže ďalšie aplikácie sa môžu aktivovať napríklad po sebe idúcim stlačením tlačidiel Home-Search, Home-menu, Home-back alebo dlhým podržaním tlačidla Search, či spúšte fotoaparátu.

android aplikácie home2 shortcut_4

  • V ďalšom kroku si môžete vybrať dĺžku intervalu medzi stlačeniami, ktoré aktivuje vybranú aplikáciu.

android aplikácie home2 shortcut_2

  • V prípade, že máte nainštalovaných niekoľko launcherov, vyberte v treťom bode svoj predvolený.
  • Úplne dole stlačte tlačidlo Close, prípadne tlačidlo Home a ako predvolený launcher vyberte Home 2 Shorcut.

android aplikácie home2 shortcut_3

Teraz by ste mali byť schopní spustiť svoju vybranú aplikáciu dvojitým stlačením tlačidla Home, alebo inou vybranou skratkou.

3.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+