MojAndroid

Podľa najnovších informácií pripravuje Google ďalšiu aktualizáciu aplikácie Youtube. Zdrojom tejto správy je pracovník Google Ryan Matthews, ktorý pre zahraničný portál Androidpolice potvrdil niekoľko zaujímavých noviniek. V najbližšej budúcnosti by mal Youtube na Androide ponúkať multitasking funkcie, ktoré umožnia súčasné sledovanie a vyhľadávanie nových videí. Tiež sa hovorí o prehrávaní hudby na pozadí, čo je funkcia, ktorú by ocenil nejeden používateľ.

Solid_color_You_Tube_logo

Podľa Ryanovho opisu bude aplikácia vzhľadom veľmi podobná tej súčasnej. Pomocou tlačidla však umožní v aplikácii otvorenie práve sledovaného videa v novom okne a pokračovať napríklad vo vyhľadávaní ďalších videí. Táto funkcia zatiaľ funguje len v rámci aplikácie Youtube, no vo finálnej verzii by sme sa mohli dočkať podobného spracovania ako ponúkajú niektoré aplikácie na prehrávanie videa. Youtube video by sa teda otvorilo v samostatnom okne, pričom by ste mohli aj naďalej vykonávať iné činnosti. Aktualizovaná verzia by mohla priniesť so sebou aj dlhoočakávanú funkciu prehrávania hudobných skladieb na pozadí. Podľa Ryana bude nový Youtube pre Android dokončený o 6 týždňov, no časové rozpätie sa môže ešte meniť.

Zatiaľ ide stále len o dohady, ktorým však na dôveryhodnosti pridáva samotný Ryan Matthews. Ten predpovedal aj predstavenie nového Gmailu, chatovacej aplikácie Hangouts, posledného Nexusu, pridanie podpory kont v Androide 4.2 a iné. Multitaskingu v aplikácii Youtube sa tak s veľkou pravdepodobnosťou skutočne dočkáme.

Zdroj: Androidpolice

2.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+