MojAndroid

Existuje nepreberné množstvo pretekárskych hier pre Android, avšak takých, kde by sme si mohli zajazdiť v monoposte F1, je ako šafranu. O jednej z nich, Formula Unlimited Racing sme písali pred časom, dnes sa pozrieme na zúbky ďalšej podobnej hre z tohto súdka – Ultimate F1 Free.

Ultimate F1 Free

Tá obsahuje 10 tratí z rôznych častí sveta, na ktorých si môžete zajazdiť buď v rámci tréningu, alebo kompletnej sezóny. Jedná sa o okruhy známe zo seriálu majstrovstiev F1, ako Monako, Albert Park, Hungaroring, alebo Suzuka. Graficky sú trate skôr jednoduchšie a prostredie dosť jednotvárne, pričom sa často opakujú tie isté prvky a scenérie. Autori sa však snažili niektoré trate trochu ozvláštniť – nechýba napríklad more s plachetnicami pri okruhu v Monaku. Výhodou hry je však plynulá animácia a hra tak pôsobí na pohľad celkom príjemným dojmom.

Štýl jazdy v Ultimate F1 Free má ďaleko od reality, vôbec sa nejedná o simulátor, skôr o arkádové preteky v štýle známeho Asphaltu. Podobne ako v spomínanej hre, aj tu je potrebné počas pretekov zbierať bonusy a peniaze, nachádzajúce sa na trati – za ne sa v obchode dajú kúpiť výkonnejšie autá. Nečakajte však reálne značky z F1, nakoľko hra nie je oficiálne licencovaná. Pri jazde je možné v zákrutách driftovať, poškodenia auta nehrozí a tiež sa s ním nedá „vyletieť“ mimo trať, keďže všade sú zvodidlá.

Ovládanie sa realizuje nakláňaním telefónu do strán, brzdí sa dotykom na displej vľavo, vpravo sa nachádza plyn. Zmena ovládania nie je možná, nastaviť sa dajú len tri stupne citlivosti. Okrem toho sa ešte dá vybrať z troch stupňov obtiažnosti a dvoch rôznych kamier (z kokpitu, alebo z pohľadu tretej osoby spoza auta). Hra neobsahuje mikrostransakcie ani nepodsúva reklamy na inštaláciu iných aplikácií, obsahuje však reklamný pruh, zobrazujúci sa počas pretekania.

Ultimate F1 Free je taká „oddychová“ pretekárska hra, ktorá vás nenúti osvojovať si zložité spôsoby jazdy a dlhé spoznávanie tratí. Ponúka skôr „instantný“ spôsob pretekania a arkádovú zábavu bez zbytočného brzdenia a dodržiavania ideálnej stopy:-) Existujú samozrejme lepšie automobilové hry, ale ak si chcete zajazdiť na monoposte formuly 1 vo svojom Android telefóne, táto hra vám na to poskytne príležitosť.

Verzia: 2.5
Pôvodná cena: 2,29 €
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.5
Pôvodná cena: 2,29 €
Aktuálna cena: Zdarma

26.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+