MojAndroid

Tak ako sme avizovali, spoločnosť Sony predstavila na dnešnej tlačovej konferencií ďalší model inteligentných hodiniek Sony SmartWatch SW2. Hodinky prichádzajú na trh práve v čase, kedy je záujem o produkty tohto druhu pravdepodobne najväčší. Druhá generácia SmartWatch ponúka väčší a jemnejší displej, prepracovaný softvér, ktorý viac napodobňuje Android telefóny od Sony a nájdeme tu aj podporu pre NFC. Hodiny by sa mali prvým spotrebiteľom dostať do rúk niekedy v septembri za doposiaľ nezverejnenú cenu.

Sony Smartwatch SW2

V porovnaní s predchádzajúcim modelom si polepšil najmä displej hodiniek, ktorý teraz ponúka diagonálnu veľkosť 1,6″ a rozlíšenie 220 x 176 pixelov (predchádzajúci model 1,3″, 128 x 128 pixelov). Použitý LCD panel je transreflektívny a teda poskytuje jasný kontrast aj pri priamom slnečnom svetle. Narozdiel od niektorých iných riešení, ktoré boli v predchádzajúcich mesiacoch predstavené, displej hodiniek Sony SmartWatch SW2 je plne dotykový. Sony taktiež uvádza, že výdrž tohto zariadenia je aj napriek absencií e-ink displeja, 3-4 dni pri bežnom používaní. Výhodou je aj dobíjanie prostredníctvom micro USB konektora, takže nebudete potrebovať žiadne špeciálne káble a certifikácia IP 57, čo znamená, že hodiny sú odolné voči vnikaniu vody až do hĺbky 1 m. Inou výbornou vlastnosťou nových hodiniek je podpora technológie NFC, ktorá bude umožňovať spárovanie s Android zariadeniami.

Sony Smartwatch SW2

Softvér hodiniek Sony SmartWatch SW2 nakoniec nie je Android tak ako sme dúfali, no je kompatibilný s väčšinou Android zariadení na trhu. Predinštalované aplikácie umožňujú odpovedať na hovor alebo zložiť, zobraziť záznam hovorov, sms správy, e-mail, Facebook, Twitter, Kalendár, informácie o počasí, najnovšie správy alebo ovládať prehrávanie hudby. Veľmi zaujímavou funkciou je diaľková spúšť fotoaparátu. Stačí stlačiť tlačidlo na hodinách a váš Android smartfón vytvorí fotografiu. Ďalšie aplikácie je samozrejme možné stiahnuť a preniesť prostredníctvom Bluetooth. Podľa vyjadrení spoločnosti, v súčasnej dobe je dostupných 200 aplikácií vrátane populárneho Runtastic.

Sony Smartwatch SW2

SmartWatch 2 sa dá okrem toho individuálne prispôsobiť pomocou akéhokoľvek štandardného 24 mm remienka. Na vyjadrenie osobného štýlu budú čoskoro k dispozícii aj nové remienky Sony. Ako sme informovali, zatiaľ nie sú dostupné žiadne informácie o cene inteligentných hodiniek Sony SmartWatch SW2. Avšak vzhľadom na množstvo konkurenčných riešení sa predpokladá, že cena bude priaznivá. Ak sa dozvieme viac o cene a dostupnosti na Slovensku, určite vás budeme ešte informovať.

Zdroj: Sony

25.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+