MojAndroid

Spoločnosť Samsung včera v Londýne okrem nových zariadení Galaxy predstavila aj hybridný notebook, ktorý dokáže súčasne pracovať s operačným systémom Windows 8, ale aj Android 4.1 Jelly Bean. Hoci sme o novinke informovali už včera, zaujala nás natoľko, že jej chceme venovať aj samostatný článok. Zariadenie s takouto výbavou a možnosťami sa nevidí často a hoci pred niekoľkými týždňami Asus predstavil svoje vlastné hybridné riešenie v podobe Transformer Book Trio, Samsung nás zaujal viacerými novinkami.

Samsung-ATIV-Q-6

ATIV Q sa môže pochváliť inovatívnou konštrukciou, ktorá umožňuje tablet používať v štyroch funkčných režimoch. V režime tablet je displej sklopený na klávesnici, ak ho odklopíte do zvislej polohy, tak môžete prístroj používať ako bežný notebook. Displej je možné nadvihnúť a otočiť, ak si prajete sledovať obrazovku spoločne s osobou sediacou oproti vám. Alebo ho môžete otočiť o 180 stupňov, aby ste mohli prístroj použiť v polohe stojana pre sledovanie filmov. ATIV Q je tiež tenký a ľahký, dosahuje hmotnosť len 1,29kg a hrúbku 13,9 mm.

Samsung-ATIV-Q-9

Novinka od Samsungu spája výhody operačných systémov Windows 8 a Androidu 4.1 Jelly Bean. Medzi oboma OS sa dá prepínať len pomocou jediného tlačidla, pričom bezproblémové je aj prenášanie súborov a zdieľanie priečinkov či súborov. Navyše, na plochu Windows 8 si môžete pripnúť aplikácie z Androidu a naopak. Samozrejmosťou je prístup k obchodu Google Play.

O plynulý chod oboch operačných systémom sa stará štvrtá generácia procesorov Intel Core i5 s integrovanou grafikou Intel HD Graphics 4400. Čip s novou architektúrou Haswell ponúka dostatok výkonu a menšiu energetickú náročnosť, vďaka čomu je výdrž na batériu udávaná výrobcom až 9 hodín. Zariadenie obsahuje aj 4GB DDR3 RAM, 128 GB SSD disk a prednú kameru. Konektivitu zabezpečujú porty USB 3.0, USB 2.0, HDMI, RJ45, kombinovaný jack pre slúchadlá/mikrofón a nechýba ani micro SD. ATIV Q navyše podporuje aj stylus S Pen a disponuje displejom QHD+ (3200×1800) s najvyšším rozlíšením na svete. Na 13,3-palcovom dotykovom displeji ponúka 2,8-krát vyššiu hustotu pixelov (275 ppi) než displej Full HD.

Samsung-ATIV-Q-24

Samsung zatiaľ o cene ani o dostupnosti na slovenskom trhu neinformoval.

Pobyt redaktora v Londýne hradila spoločnosť Samsung, ďakujeme za pozvanie.

21.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+