MojAndroid

Spoločnosť Samsung dnes v Londýne oficiálne predstavila nové zariadenia z radu Galaxy. O väčšine z nich sme už vedeli niekoľko dní či týždňov dopredu, no niektorými nás Samsung aj prekvapil. Juhokórejský výrobca na pódiu Premiere 2013 odhalil menšiu verziu vlajkovej lode Galaxy S4 mini, ktorá má 4,3 palcový displej a procesor s dvoma jadrami. Nechýbal ani fotomobil Galaxy S4 Zoom, ktorý sa môže pochváliť svojim 16 Mpix snímačom so stabilizáciou obrazu, 10x optickým zoomom a tiež xenonovým bleskom.

Náš tip
Samsung Galaxy S4 mini oficiálne predstavený
Náš tip
Samsung Galaxy S4 Zoom: Fotomobil so 16MPix, 10x zoomom a xenonovým bleskom

Samsung Galaxy Premiere_5

Svoju premiéru mala pred očami divákov aj odolná verzia vlajkovej lode Samsung Galaxy S4 Active a fotoaparát vyššej triedy s výmennými objektívmi, ktorý je vybavený operačným systémom Android 4.2.2 Jelly Bean. Volá sa Samsung Galaxy NX Camera a disponuje 20.3 MPix APS-C snímačom, objektívom 18-55 mm, 4,8 palcovým dotykovým HD displejom, pokročilým autofokusom, rýchlosťou uzávierky až 1/6000 s, rozsahom ISO až do 25 600 a rýchlosťou snímania  8,6 snímky za sekundu. Poháňaný je čipom Exynos 5 Octa s taktom 1,6 GHz a 2GB RAM, samozrejmosťou je podpora WiFi a 4G LTE. Samotný operačný systém je doplnený o nadstavbu TouchWiz a prináša aj pokročilé funkcie pre fotografovanie, ako napríklad Multi Exposure, ktorý spája dohromady dva rôzne zábery v jednu osobitú snímku, animovanú fotografiú vytvárajúcu animované Gif súbory a nechýba ani dobre známa ozvučená snímka. V zariadení by sa mali objaviť aj ďalšie aplikácie z Galaxy S4. GALAXY NX sa na Slovensku začne predávať v priebehu prázdnin. K fotoaparátu bude možné dokúpiť aj ďalšie objektívy, vrátane ultraširokouhlého objektívu typu rybie oko alebo dlhších objektívov s pevnou a premenlivou ohniskovou vzdialenosťou. Cena zatiaľ nebola stanovená.

Náš tip
Odolný Samsung Galaxy S4 Active predstavený

Náš tip
Samsung Galaxy NX: Android fotoaparát vyššej triedy

Samsung Galaxy Premiere_1

Čím nás spoločnosť prekvapila, bolo oznámenie piatich nových farebných variantov smartfónu Galaxy S4. Na pulty obchodov by sa malo dostať jeho modré, fialové, červené, hnedé a ružové prevedenie (Blue Arctic, Purple Mirage, red Aurora, Brown Autumn a Pink Twilight).

Samsung Galaxy Premiere_6

Úplnou novinkou je hybridné zariadenie ATIV Q s operačnými systémami Windows 8 a Android Jelly Bean. Prepnutie medzi nimi je otázkou stlačenia tlačidla so znakom Windows, pričom na plochu Windows si môžete pripnúť aplikácie z Androidu a naopak. ATIV Q zaujme aj svojim 13,3 palcovým displejom s rozlíšením až 3,200 x 1,800 pixlov. Navyše, displej je podľa Samsungu prispôsobený pre čo najlepšiu čitateľnosť na priamom slnku a podporuje tiež technológiu S Pen, takže na ovládanie je možné použiť aj kompatibilný stylus. Poháňaný je najnovšou generáciou úsporného procesora Haswell, vďaka ktorému dokáže bez nabíjania vydržať po dobu až 9 hodín.To všetko je zabalené do magnéziového tela s hmotnosťou len 1,29 kg a hrúbkou 13,9 mm. Informácie o cene zatiaľ nie sú dostupné.

 

 

Pobyt redaktora v Londýne hradila spoločnosť Samsung, ďakujeme za pozvanie.

20.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+