MojAndroid

High-end smartfóny HTC One, Samsung Galaxy S4, ako aj ostatné zariadenia vybavené čipom Qualcomm Snapdragon 600 pokladáme za najvýkonnejšie zariadenia na trhu. Hoci výkonnejší čip Qualcomm Snapdragon 800 zatiaľ nie je dostupný v mnohých mobilných zariadeniach, jeho príchod v niekoľkých smartfónoch alebo tabletoch sa očakáva v treťom kvartáli tohto roka. Aj keď vieme, že vyšší rad čipu ponúkne vyšší výkon, možno sme netušili že rozdiel je až taký veľký. Portálu Engadget sa dnes totižto podarilo získať prístup k MDP (Mobile developement platform) zariadeniam spoločnosti Qualcomm, tabletu aj smartfónu s čipom Snapdragon 800, ktoré podrobili výkonnostným testom.

Snapdragon 800 vykonostne testy

Referenčný tablet bol vybavený spomínaným čipom, veľkým 11,6-palcovým displejom s FullHD rozlíšením, 2GB operačnej pamäte RAM (LPDDR3), vnútornou kapacitou 32 GB (s micro SD), podporou pre USB 3.0 a 12-megapixelovým fotoaparátom. Konštrukcia zariadenia mala hrúbku 11,7 mm a batéria kapacitu 3400 mAh. Samozrejmosťou boli aj bezdrôtové technológie ako LTE band 17, WiFi ac, Bluetooth 4 LE, GPS alebo NFC.

Qualcomm Snapdragon 800 benchmark Qualcomm Snapdragon 800 benchmark

Smartfón disponoval veľmi podobnými hardvérovými parametrami, no samozrejme s rozdielnou veľkosťou displeja. Panel mal v tomto prípade veľkosť 4,3-palcov a rozlíšenie 1,280 x 720 pixelov. Batéria taktiež ponúkla menšiu kapacitu 1500 mAh. Hoci sa v oboch prípadoch jedná len o referenčné zariadenia, určite by ich vlastníctvom nepohrdol žiaden Android fanúšik. Nižšie nájdete výsledky testov a porovnanie s vlajkovými loďami HTC One a Galaxy S4.

 

Qualcomm Snapdragon 800 benchmark

Zdroj: engadget, androidandme

19.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+