MojAndroid

Potom, čo spoločnosť Samsung predstavila vlastné riešenie v segmente fotomobilov, ktoré nazvala Samsung Galaxy S4 Zoom sa objavili informácie o ďalšom zariadení s názvom Samsung Galaxy NX. Tentokrát sa jedná o fotoaparát vyššej triedy s výmennými objektívmi, ktorý je vybavený operačným systémom Android 4.2 Jelly Bean. Portálu Tinhte sa podarilo získať produktové fotografie, ktoré môžete vidieť na obrázku nižšie. Zariadenie by malo byť predstavené 20. júna na tlačovej konferencií v Londýne.

Samsung Galaxy NX

Podľa najnovších informácií by mal byť fotoaparát Galaxy NX vybavený obrazovým snímačom APS-C 20.3 MP s podporou natáčania videa v rozlíšení 1080p a rozsahom ISO až do 25 600. Na zadnej strane sa nachádza 4,8-palcový displej s vysokým rozlíšením (pravdepodobne 720p) a zariadenie by mal poháňať dvojjadrový procesor alebo štvorjadrový Samsung Exynos, spolu s 2 GB pamäte RAM. Vnútorná pamäť  by mala dosahovať štandardnú kapacitu 16 GB . Fotoaparát podporuje výmenné objektívy a spoločnosť by mala pri spustení predaja ponúknuť trojicu kompatibilných objektívov. Štandardný 18-55mm, 55-200 a ďalší 85mm. Zatiaľ nie je známe, či bude kompatibilné s predchádzajúcimi objektívmi z rádu NX.

Samsung Galaxy NX Samsung Galaxy NX

Na displeji fotoaparátu je možné vidieť Android s používateľskou nadstavbou TouchWiz, no nás zaujala ikona symbolizujúca úroveň signálu mobilnej siete. Podpora pre hlasové hovory by v prípade takéhoto zariadenia pravdepodobne nedávala zmysel, no možno sa dočkáme pripojenia k 3G sieti pre okamžité nahrávanie zachytených fotografií na sociálne siete, odosielanie mailom alebo do cloudu.

Zdroj: androidcommunity

14.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+