MojAndroid

Nedávno sme vás informovali o aktualizácii mailového klienta Gmail pre operačný systém Android, ktorý automaticky rozdeľuje poštu do niekoľkých skupín. Nová verzia je prehľadnejšia a určite si ju používatelia aj obľúbili. Ak ste už aktualizovali, určite ste si všimli chýbajúce tlačidlo Delete pre vymazanie otvoreného e-mailu. Namiesto toho sa tam objavili možnosti pre archiváciu, označenie ako neprečítané alebo presunu do iného priečinka. Možnosť Delete je síce dostupná pri stlačení tlačidla Menu na vašom zariadení, no existuje jednoduchý spôsob ako ho dokážete vrátiť naspäť do panelu.

gmail tlacidlo vymazat

Nastavenia, ktoré vám pomóžu vrátiť tlačidlo späť na svoje miesto sa nachádzajú priamo v aplikácii. Stačí ak si pozriete krátky návod, ktorý vám ozrejmí, kde sa nachádzajú.

Náš tip
Stiahnite si nový Gmail pre Android

 Ako vrátiť tlačidlo Delete po aktualizácii Gmail pre Android

  • Stlačte tlačidlo “Menu”, na vašom Android zariadení
  • Vyberte ponuku “Nastavenia” a potom “Všeobecné nastavenia”

Ako vratit Delete do Gmail Ako vratit Delete do Gmail 2

  • Hneď ako prvú máte položku Akcie archivácie a odstránenia. Kliknite na ňu!

Ako_vratit_Delete_do_Gmail_4

  • Zobrazí sa vám ponuka s troma možnosťami “Zobraziť iba archiváciu”, “Zobraziť iba odstránenie” a “Zobraziť archiváciu aj odstránenie”. Vybraním jednej z posledných dvoch možností vám vráti tlačidlo Delete do horného panela.

Ako vratit Delete do Gmail  3

Na vrchnom obrázku môžete vidieť výsledok po zmene nastavení. Myslíme, že tlačidlo tam plní výbornú úlohu, najmä ak vám denne chodí veľké množstvo správ.

 Ako nastaviť zmazanie správ dotykovým gestom:

  • Stlačte tlačidlo “Menu”, na vašom Android zariadení
  • Vyberte ponuku “Nastavenia” a potom “Všeobecné nastavenia”
  • Zaškrtnite ponuku “Odstrániť po posunutí prstom”

Ako vratit Delete do Gmail Ako vratit Delete do Gmail

Odteraz môžete svoje správy vymazať jednoduchým dotykovým getom zľava do prava alebo naopak. Aplikácia Gmail na mieste  zmazanej správy zobrazí šedú plochu a informuje o úspešnom odstránení.

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+