MojAndroid

Po niekoľkých týždňoch rôznych špekulácií, spoločnosť Samsung predstavila očakávanú odolnú verziu vlajkovej lode Samsung Galaxy S4 Active ,ktorá je schopná prežiť pod vodou, rovnako ako aj v prašnom prostredí. Novinka ponúka približne rovnakú hardvérovú výbavu ako Galaxy S4, vrátane výkonného štvorjadrového procesora Qualcomm Snapdragon 600 taktovaného na frekvenciu 1,9 GHz a 2 GB operačnej pamäte RAM. Pôvodné informácie o slabšej hardvérovej výbave boli tak vyvrátené.

Samsung galaxy S4 active

Samsung GALAXY S4 Active je vybavený certifikovanou ochranou proti prachu a vode (IP67), takže ho môžu používatelia nosiť do tých najnáročnejších podmienok. Hermeticky uzavreté púzdro bráni vniknutiu častíc prachu a chráni prístroj pred škodami spôsobenými vodou, a to až do hĺbky jedného metra po dobu 30 minút. Novinka ponúka displej o veľkosti 5-palcov a Full HD rozlíšenie, no spoločnosť sa rozhodla namiesto AMOLED použiť TFT panel. Inou odlišnosťou je slabší zadný fotoaparát, ktorý namiesto 13 Mpx ponúka nižšie rozlíšenie 8-megapixelov. Ten však stále ponúka natáčanie videa vo FullHD a nový režim “Aqua” sa stará o zvýšenie kvality a ostrosti fotografií a videozáznamov vytvorených pod vodou. Smartfón je vybavený aj prednou 2 Mpx kamerou a vodotesným konektorom audio jack. Vnútorná pamäť zariadenia zostala nezmenená a ponúka kapacitu 16 GB (pre používateľa je dostupných 11,25 GB) s možnosťou rozšírenia prostredníctvom micro SD slotu. Batéria má taktiež rovnakú kapacitu 2600 mAh, váha je 151g a rozmery zariadenia sú 139,7 x 71,3 x 9,1 mm.

Po stránke konektivity, Samsung Galaxy S4 Active ponúka podporu pre LTE, HSPA+, Bluetooth 4.0, WiFi Direct, WiFi v štandardoch a/b/g/n/ac, ďalej NFC a nájdeme tu aj IR vysielač na ovládanie TV. Smartfón je vybavený aj slušnou nádielkou senzorov, ktoré zahŕňajú akcelerometer, digitálny kompas, gyroskop, barometer, proximity a senzor gest.

Na Slovensku by mal byť Samsung GALAXY S4 Active v predaji v druhej polovici augusta. Smartfón bude dostupný v troch farbách a to sivá, modrá a oranžová. Viac informácií sa dozvieme počas tlačovej konferencie 20. júna.

Zdroj: androidcommunity

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+