MojAndroid

Spoločnosť Samsung predstavila počas Google I/O 2013 tzv. Google edíciu vlajkovej lode Galaxy S4. Hoci je toto zariadenie vybavené rovnakým hardvérom, podstatným rozdielom oproti bežnému modelu je čístý Android vo verzii 4.2.2 Jelly Bean, bez používateľskej nadstavby Touchwiz. K Samsungu sa už čoskoro pripojí aj spoločnosť HTC so svojou vlajkovou loďou HTC One. Sundar Pichai totižto na konferencií AllThingsD D11 prezradil, že Google edícia HTC One sa začne predávať v obchode Google Play už 26. júna, za cenu 599 dolárov (462 €). Potvrdzujú sa tým predchádzajúce špekulácie.

HTC-One-Slovensko-1

HTC One s tzv. čistým Androidom bude dostupný spočiatku len na území spojených štátov. Pre mnohých používateľov aj developerov sa môže stať vhodnejšou voľbou najmä vďaka nižšej cene, v porovnaní s Galaxy S4, ktorá bude dostupná za 649 dolárov. Je vynikajúce pozorovať snahu spoločnosti Google ako aj výrobcov, ponúknuť fanúšikom Androidu čistú používateľskú skúsenosť a samozrejme aj pravidelné aktualizácie, priamo z dielne vyhľadávacieho giganta. Otázkou je, či sa podobný spôsob distribúcie Google edícií smartfónov bude aj naďalej rozširovať.

Zdroj: techcrunch

30.5.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+