MojAndroid

Google na developerskej konferencii Google I/O predstavil novú aplikáciu Google Maps, ktorá by pre Android mala byť dostupná počas tohto leta. S ňou sú však spojené aj vylepšenia vo webovej verzii máp, ktoré prešli kompletným redizajnom. Čo nové prinášajú zistíte nižšie.

better-map

Nové Google mapy sú predovšetkým interaktívne a majú v sebe zabudované ďalšie služby spoločnosti Google, ako napríklad Street View a Google Earth. Novinkou je vyhľadávací box plávajúci nad mapami v ľavom hornom rohu obrazovky. Google je známy najmä svojimi vyhľadávacími algoritmami a inak tomu nebude ani v nových mapách. Vyhľadávať môžete reštaurácie alebo iné podniky, ktoré vyhovujú vašim podmienkam. K jednotlivým miestam a podnikom môžete pridávať vlastné recenzie a hodnotenia, ako aj fotografie. Čím viac mapy budete vy a vaši známy na Google+ používať, tým budú inteligentnejšie a odporúčia vám napríklad ďalšie reštaurácie a miesta, ktoré by ste mali navštíviť. Mapy sa navyše interaktívne menia v závislosti od toho kde kliknete. Vždy sa zobrazia len tie informácie, ktoré potrebujete.

Google Mapy

Kliknutím na mape sa zobrazí informačná karta, v ktorej môžete spustiť navigáciu na vybrané miesto, označiť ho ako obľúbené alebo spustiť Stret View a pozrieť si fotografie od ostatných používateľov. Integrovaná bola dokonca aj funkcia 3D prehliadok historických pamiatok a iných zaujímavých miest, ktoré sú vytvorené z fotografií zaslaných používateľmi Google máp. Pôsobivou je tiež integrácia pohľadu z Google Earth do Google Máp. Všetky novinky sú názorne ukázané aj na videu.

25.5.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+