MojAndroid

orange-logoSlovenský operátor Orange s účinnosťou od 30. mája 2013 výrazne mení svoje roamingové podmienky. Vylepšené boli existujúce balíky Moja Európa a Môj svet, operátor navyše pridal ich rozšírené verzie s prídomkom „Plus“. Od uvedeného dátumu sa bude dať navyše za európske ceny telefonovať aj v Chorvátsku, ktoré do EU vstúpi o mesiac neskôr.

Moja Európa a Môj svet za jednotnú cenu 12 centov, vrátane Chorvátska

Obľúbená dovolenková destinácia Chorvátsko sa 1. júla 2013 stane členom Európskej únie, takže na roamingové hovory v krajine sa začnú vzťahovať európske regulované ceny, tzv. eurotarifa. Orange však na túto skutočnosť zareagoval v predstihu a Chorvátsko už od 30. mája 2013 zaraďuje medzi krajiny, obsiahnuté v roamingových balíkoch Moja Európa a Môj svet. V praxi to znamená, že zákazníci po aktivácii niektorého z týchto balíkov zaplatia za minútu volania a SMS správu jednotnú cenu 12 centov. Vo väčšine balíkov sa spomínaná cena vzťahuje aj na 1 MB prenesených dát.

Po novom tak so základným balíkom Moja Európa môžu zákazníci Orangeu za mesačný poplatok 2,99 eur volať a posielať správy vo všetkých krajinách Európskej únie, v Švajčiarsku, Islande, Nórsku, Lichtenštajnsku a od 30. mája aj v Chorvátsku  za 12 centov. Uvedená cena sa však nevzťahuje na dátové prenosy.

S vyšším balíkom Môj Svet získajú zákazníci za mesačný poplatok 4,99 eur takisto spomínanú cenu 12 centov za minútu, SMS a MB v rámci EÚ. Navyše však môžu vo vybraných krajinách* sveta volať, prijímať hovory a posielať SMS za 50 centov za minútu, SMS, resp. MB.

Moja Európa Plus a Môj Svet Plus – nové roamingové balíčky pre náročnejších zákazníkov

Okrem existujúcich balíkov pridáva Orange aj nové, obsahujúce navyše niekoľko desiatok prichádzajúcich minút. S novým balíkom Moja Európa plus získajú zákazníci všetky výhody balíka Moja Európa a navyše aj 30 voľných prichádzajúcich minút a mobilné dáta za 12 centov za MB. Po prečerpaní voľných prichádzajúcich minút bude stáť minúta prichádzajúceho hovoru 12 centov.

S roamingovým balíkom Môj Svet plus získajú zákazníci okrem výhod balíka Môj Svet aj 60 voľných prichádzajúcich minút z krajín Európskej únie, Švajčiarska, Chorvátska a vybraných krajín sveta.

S účinnosťou od 30. mája Orange tiež zvyšuje poistné krytie cestovného poistenia. To je automaticky zahrnuté v roamingových balíkoch až na 40 000 eur pre balík Moja Európa a 100 000 eur pre balík Môj Svet.

Názov balíka Mesačný poplatok Odchádzajúce hovory Prichádzajúce hovory SMSDátaVýška poistného krytia Aktivácia na tel. čísle formou SMS v tvare ANO
Moja Európa
2,99 eur
12 centov
12 centov
12 centov
Štandardná cena
40 000 eur
615
Môj Svet
*Vo vybraných krajinách sveta
4,99 eur
12 centov/
50* centov
12 centov/
50* centov
12 centov/
50* centov
12 centov/
50* centov
100 000 eur
6155
Moja Európa plus
3,99 eur
12 centov
30 voľných min/ ostatné 12 centov
12 centov
12 centov
40 000 eur
653
Môj Svet plus
*Vo vybraných krajinách sveta
5,99 eur
12 centov/50* centov
60 voľných min/ ostatné 12, resp 50* centov
12 centov/
50* centov
12 centov/
50* centov
100 000 eur
654

Členské štáty Európskej únie + Island, Nórsko, Lichtenštajnsko, Švajčiarsko, Chorvátsko, Čierna Hora, Srbsko, Rusko, Ukrajina, Bielorusko, Moldavsko, Turecko, Macedónsko, Kanada, Karibik, Dominikánska republika, Trinidad a Tobago, Spojené arabské emiráty, Izrael, Hong Kong, Čína, Austrália a externé územia, Thajsko, Nový Zéland, Egypt, Kanada, Juhoafrická republika, Panama, Brazília, Guyana, Jordánsko, Senegal, Mali, Guinea, Pobrežie Slonoviny, Kamerun, Rovníková Guinea, Guinea-Bissau, Keňa, Uganda, Madagaskar, Botswana, USA, Anguilla, Antigua and Barbuda, Barbados, Britské Panenské ostrovy, Kajmanie ostrovy, Dominika, Grenada, Montserrat, Svätý Krištof a Nevis, Sv. Lucia, Sv. Vincent a Grenadiny, Ostrovy Turks a Caicos, Antily, Jamajka, Portorik, Stredná Afrika, Niger.* Zoznam vybraných krajín, kde platí ponuka Môj Svet a Môj Svet plus          

23.5.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+