MojAndroid

Najnovší tablet od Samsungu by mal byť poháňaný procesorom Intel. Informoval o tom portál CNET, ktorý získal informácie od zdrojov oboznámených s výrobou tohto zariadenia. Malo by ísť o Galaxy Tab 10.1 poháňaný novou generáciou procesora Intel Clover Trail+. Ten je taktovaný na frekvencii 1,6 GHz a integruje aj výkonnú grafickú jednotku PowerVR SGX544 MP2 od Imagination Technologies.

samsung-galaxy-tab-small
Na obrázku súčasný model Samsung Galaxy Tab 10.1

Tablet by mal byť vybavený aj 10,1 palcovým displejom s rozlíšením 1280 x 800 bodov a operačným systémom Android 4.2.2 Jelly Bean, ktorý bude obsahovať používateľskú nadstavbu TouchWiz. Predstavený by mal byť na výstave  Computex, ktorá začína už 4. júna v Taipei.

Samsung sa v poslednom období a vo svojich najnovších produktoch rozhodol pre použitie procesorov iných výrobcov. Nový Samsung Galaxy S4 poháňa procesor Snapdragon 600 a pripravovaná novinka Galaxy S4 Active by tiež mala disponovať procesorom od Qualcommu. Teraz prichádza nový Galaxy Tab, ktorý bude s veľkou pravdepodobnosťou poháňať procesor od Intelu. Treba však podotknúť, že Samsung nie je výrobcom procesorov a sústredí sa skôr na návrh a produkciu pamätí. Je tak možné, že v budúcnosti uvidíme od Samsungu čoraz viac zariadení poháňaných procesormi Qualcomm alebo Intel.

Náš tip
Smartfón poháňaný procesorom Intel Clover Trail+
22.5.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+