MojAndroid

Po úspechu fenomenálnej hernej série od fínskej spoločnosti Rovio sa v Google Play ako huby po daždi rozmohli hry, ktoré mali v názve slovíčko „angry“, prípadne „bird(s)“. Mnohokrát sa jednalo len o nevydarené klony, či podpriemerné hry, ktorých autori sa nehanebne snažili priživiť na úspechu pôvodnej vtáčej ságy. Občas sa však v tej záplave nájde hra, ktorá v nejakom zmysle vyniká a zaslúži si pozornosť. Crazy Bird je jedna z nich.

Crazy Bird

Hlavnými hrdinami tejto hry sú vtáci, ktorí sa, celkom určite len náhodou, podobajú na známych operencov z Angry Birds. Našťastie, tu podobnosť končí a nejedná sa o žiadnu napodobeninu herných princípov tohto známeho hitu. Crazy Bird je vlastne o akási séria minihier, ktoré majú preveriť váš postreh, správny odhad a rýchle reakcie. V tomto ohľade Crazy Bird trochu pripomína hru Hardest Game Ever 2, o ktorej sme v Obednej prestávke písali pred pár týždňami.

Spomínaných minihier je v hre celkovo štrnásť, autori však sľubujú v aktualizáciách pridať ďalšie. Na začiatku sú dostupné štyri, ďalšie sa odomykajú postupne podľa toho, koľko hviezdičiek za úspešné plnenie úloh v minihrách získavate. Zameranie minihier je rôzne, nájdeme tu akúsi pretekársku hru, v ktorej sa treba vyhýbať cestným kužeľom a dôjsť v časovom limite čo najďalej; logickú, v ktorej je treba vybrať správny diel skladačky do puzzle; aleboi ďalšiu, tentoraz zameranú na správny odhad, potrebný pri zoradení operencov vzostupne podľa veľkosti. Ovládanie každej minihry je názorne zobrazené pred každou z nich.

Grafika hry je na postačujúcej úrovni, uvítali by sme však trochu plynulejšiu animáciu. Zvukové efekty sú vydarené a vhodne hru podfarbujú, hudba však po čase omrzí, našťastie sa dá vypnúť. Mikrotransakcie hra neobsahuje, ponúka len reklamy na inštaláciu ďalších aplikácií a pruh s reklamami, ktorý sa zobrazuje aj počas hrania a niekedy trochu prekáža. Ak však máte radi tento typ hier, za vyskúšanie Crazy Bird nič nedáte:-)

22.5.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+