MojAndroid

Sociálna sieť spoločnosti Google je medzi nami už nejaký ten rok. Od svojho predstavenia prešla mnohými zmenami, ktoré ju vylepšovali a robili viac atraktívnou. Dnes Google na Google I/O predstavil úplne nový dizajn a funkcie tejto sociálnej siete. Celkovo pribudlo až 41 noviniek, od nového editora fotografií až po chatovaciu aplikáciu Hangouts. Google+ má momentálne už 390 miliónov aktívnych používateľov.

googleplus11

Nový stream na Google+ sa po aktualizácii bude viac podobať na usporiadanie známe z aplikácií na platformách Android a iOS. Stream je rozdelený do troch stĺpcov, ktoré obsahujú samostatné karty s príspevkami. Nechýbajú rôzne animácie, ktoré celé prostredie ešte viac oživujú. Oproti Twitteru alebo Facebooku, ktoré zobrazujú statusy a novinky v jedinom stĺpci, to je úplná novinka. Nové usporiadanie by malo uľahčiť a zrýchliť vyhľadávanie relevantných príspevkov.

Novinkou je aj automatické pridávanie hashtagov. Google analyzuje každý pridaný príspevok a pridá k nemu relevantné označenie, ktoré však môžete odstrániť. Google sa takýmto spôsobom bude snažiť kategorizovať jednotlivé príspevky v streame tak, aby ich bolo možné jednoducho vyhľadať aj ostatnými používateľmi. Ak kliknete na hashtag na karte, táto sa preklopí a objavia sa príspevky s podobným obsahom. Google+ dokáže dokonca pridať hashtagy aj do príspevkov s fotografiami bez textu. Ak sa napríklad na fotografii objaví eiffelova veža, automaticky sa k nej pridá hashtag #EiffelTower. Modrou sú označené hashtagy pridané samotnými používateľmi, sivou automatické hashtagy pridané Googlom.

googleplusphoto

Novinkou je tiež spôsob, akým Google+ pracuje s fotografiami. Na servery Google+ sa teraz dá nahrať 15GB snímkov v plnom rozlíšení a neobmedzený počet v štandardnej veľkosti. Google tiež predstavil celý rad funkcií pre vylepšenie fotografií, ako napríklad odstránenie červených očí, vyhladenie tváre, zmenu kontrastu a iných. To všetko automaticky v cloude spoločnosti Google. Nemenej zaujímavou je tiež funkcia “auto awesome”, ktorá dokáže rozpoznať sériu podobných snímkov a vytvoriť z nich animovaný GIF. Nezostáva však len pri animovaných snímkoch. Google dokáže zo série záberov vytvoriť samostatnú skupinu a vybrať z nej napríklad fotografiu kde sa všetci usmievajú. Z fotografií krajiny dokáže vytvoriť panorámu, prípadne HDR snímku.

Nové funkcie Google+ by mali byť sprístupnené v nasledovných hodinách.

autoenhance

Zdroj: techcrunch

15.5.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+