MojAndroid

Majoritné postavenie na poli sociálnych sietí stále patrí Facebooku, ktorému sa darí aj v mobilnom segmente trhu. Potom, čo pred niekoľkými týždňami predstavil vlastný Launcher s názvom Facebook Home a novinky pre mobilné aplikácia v podaní Chat Heads, plánuje rozšíriť svoje služby akvizíciou populárnej sociálnej navigácie Waze. Podľa interných zdrojov izraelských denníkov Calcalist, Ynet a The Market, obe spoločnosti vyjednávajú podmienky kúpy už šesť mesiacov. Konečná suma, ktorú Waze získa za svoje navigačné riešenia sa bude pohybovať v rozmedzí od 800 miliónov do 1 miliardy amerických dolárov. Informoval o tom portál TechCrunch.

waze

Waze je bezplatná navigácia, ktorá sa od ostatných líši najmä svojím komunitným prístupom. Informácie o nehodách, policajných hliadkach, radaroch, zápchach a iných, čerpá priamo od používateľov aplikácie, ktorých je možné vidieť aj na mape. Navigácia Waze zaznamenala v minulom roku komunitu 36 miliónov vodičov, ktorí dokopy nahlásili až 90 miliónov správ z ciest a najazdili 9,6 miliárd kilometrov. Čísla rastú aj v tomto roku a navigáciu aktuálne využíva 44 miliónov aktívnych používateľov (informácie z apríla). Ak sú správy naozaj pravdivé, sme zvedaví, aké zmeny v lokalizácii si pre nás Facebook pripraví.

Zdroj: TechCrunch

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+