MojAndroid

Mobilný operačný systém Android 4.2 Jelly Bean prišiel s mnohými vylepšeniami, medzi ktoré rozhodne patrí aj funkcia Photo Sphere. Táto umožňuje vytvárať fotografie v 360 stupňovom pohľade vo všetkých smeroch. Spomínaná verzia Androidu je však v tejto dobe len málo rozšírená, nehovoriac o tom, že možnosť zdieľania Photo Sphere fotografií je veľmi obmedzená. Doteraz bolo možné vytvorené snímky zdieľať len prostredníctvom sociálnej siete Google+ alebo prezerať v telefóne. Dnes však Google informoval o novej možnosti, ktorá ponúka vloženie Photo Sphere snímok na akékoľvek internetové stránky.

android-photo-sphere-camera-takes-on-iphones-panorama-mode_hoirm_0

Vkladanie Photo Sphere na webové stránky je riešené využitím Google+ API a trochou JavaScriptu. Snímky je nutné aj v tomto prípade nahrať na sociálnu sieť Google+ alebo Picasa. Na developerských stránkach spoločnosti Google bol zverejnený jendoduchý návod, ako pridať kód pre zobrazovanie Photo Sphere, ktorý nájdete kliknutím na tento odkaz. Príklad toho, ako sa snímky zobrazia návštevníkom stránky si môžete pozrieť tu.

Zdroj: androidcommunity

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+