MojAndroid

HTC One je jedným z najlepšie vybavených smartfónov na trhu. Ponúka výkonný štvorjadrový procesor, kvalitný displej, hlasné stereo reproduktory a tiež unibody konštrukciu vyrobenú z hliníka. Práve dizajn novej vlajkovej lode spoločnosti je jednou z vecí, ktoré zaujmú asi najviac. Nie je preto divu, že tento sa prenesie aj do nižších cenových kategórií zariadení taiwanského výrobcu, ktorý pripravuje model smartfónu strednej triedy s kódovým označením M4.

HTC-M4

HTC ide v stopách spoločnosti Samsung, ktorá v minulom roku vytvorila zmenšenú verziu úspešne predávanej vlajkovej lode, Samsung Galaxy S III mini. HTC M4 má rovnaké dizajnové krivky ako HTC One, je však menší a ponúkne menej výkonne parametre. Z akého materiálu je vyrobená konštrukcia smartfónu zatiaľ s určitosťou nevieme povedať, ale z produktovej fotografie sa dá usúdiť, že pôjde o hliník. Nebolo by to po prvýkrát, kedy by HTC v strednej triede svojich smartfónov používal takýto typ materiálu. Už minuloročný HTC One S sa chválil práve telom vyrobeným z kovu.

HTC M4 poteší všetkých priaznivcov kompaktnejších smartfónov. Ponúkne totižto 4,3 palcový displej s HD rozlíšením. Poháňať ho má dvojjadrový procesor a operačná pamäť RAM s kapacitou 2GB. Nebude chýbať ani ultrapixelový fotoaparát a napevno vstavaná batéria s kapacitou 1700 mAh. Vnútorná pamäť má v tomto prípade veľkosť len 16 GB a podobne ako pri HTC One, ani tu sa nebude dať rozšíriť prostredníctvom pamäťových kariet. Operačným systémom má byť Android 4.2.2 Jelly Bean s nadstavbou Sense.

Nový model strednej triedy od HTC by sa mal na trhu objaviť ku koncu druhého kvartálu. Jeho cena však zostáva zatiaľ neznáma.

Zdroj: phonearena

1.5.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+