MojAndroid

Technologický pokrok umožňuje neustále posúvanie hraníc v odolnosti mobilných zariadení. To pociťuje aj spoločnosť Samsung, ktorá je autorom viacerých odolných zariadení, spomenieme napríklad radu Galaxy XCover. Nakoľko však nároky používateľov neustále stúpajú, odolnosť zariadení sa vyžaduje aj v najvyššej triede. Preto na svet príde Samsung Galaxy S4 Active, odolná verzia najnovšej vlajkovej lode juhokórejskej spoločnosti.

Samsung Galaxy S4 recenzia_1

Samsung plánuje začať už toto leto s predajom odolnej verzie Galaxy S4. Smartfón Samsung Galaxy S4 Active však nebude disponovať žiadnym mohutným krytom, ani inými mechanickými prvkami, ktoré by takúto odolnosť zaručovali, ale jeho rozmery a materiál ostanú takmer nezmenené. Umožní to technológia firmu P2i známa pod názvom “nanocoating”. Ide o proces, ktorý pokryje každú časť interného aj externého priestoru zariadenia tenkou vrstvou nanočastíc a hoci je táto vrstva až 1000-krát tenšia ako ľudský vlas, dokáže zariadenie ochrániť voči prachu a vode. Samsung chce nanocoating zaradiť medzi jednotlivé kroky výrobného procesu novej Galaxy S4 Active. Podobnú technológiu využíva aj spoločnosť Motorola. Viac vám o nej napovedia nasledujúce videá.

Samsung už s technológiou P2i nanocoating-u skúsenosti má. Na výstave MWC totižto spoločnosť P2i predstavovala svoju technológiu na zariadení Samsung Galaxy SIII, ktoré dokázalo hodnú chvíľu bezproblémovo pracovať ponorené pod vodou. Samsung plánuje odolnú verziu svojej vlajkovej lode najmä pre business sektor a pre používateľov, ktorí potrebujú funkciami nabitý smartfón, pričom pracujú v prostredí, ktoré si vyžaduje vyššiu odolnosť zariadenia. Povráva sa aj o použití odolnej technológie v spolupráci s bezpečnostným systémom KNOX, čo by smartfóny Samsung robilo vhodnými aj pre použitie vo vládnom sektore a vo vojsku. Presný dátum a cena odolného smartfónu Samsung Galaxy S4 Active ešte nie sú známe.

Zdroj: PhoneArena

29.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+