MojAndroid

Pre všetkých začínajúcich programátorov je tu jednoduchá aplikácia s názvom “Nauč sa HTML5”. Na Google Play Store je dostupná zadarmo a predstavuje elektronickú učebnicu so zoznamom všetkých elementov používaných v programovacom jazyku HTML 5.

HTML

Používateľské prostredie aplikácie je rozdelené do niekoľkých častí. Nájdete tu zoznam používaných tagov, atribúty, eventy, hexadecimálne kódy farieb, špeciálne znaky a tiež informácie o tom, ako používať geolokáciu a vyrovnávaciu pamäť. Dozviete sa čo je HTML 5 a kde nájdete o ňom ďalšie podrobné informácie. Pri každom tagu sú dostupné ďalšie informácie o využití, presný zdrojový kód a tiež to, ako sa zobrazuje v prehliadači.

Nauč sa HTML5_1 Nauč sa HTML5_2 Nauč sa HTML5_3

Okrem toho môžete priamo v aplikácii napísať a otestovať vlastný kód, ktorý spustíte v karte s názvom “Pieskovisko”. Tento sa zobrazí v internetovom prehliadači priamo na vašom zariadení. S Nauč sa HTML5 si môžete tiež otestovať svoje vedomosti, ktoré sa vyhodnocujú vo forme štatistickej tabuľky. Aplikácia je prehľadná a určite ju ocenia všetci začínajúci programátori. Stiahnuť si ju môžete zadarmo z Google Play.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Nauč sa HTML5_8 Nauč sa HTML5_7 Nauč sa HTML5_6

Nauč sa HTML5_5 Nauč sa HTML5_4

29.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+