MojAndroid

Tento článok je rozdelený na viacero častí:

  1. časť: Úvod a konštrukcia
  2. časť: Displej, Výkon a úložný priestor
  3. časť: Operačný systém
  4. časť: Multimédiá – zvuk, videá
  5. časť: Fotoaparát
  6. časť: Konektivita, batéria
  7. časť: Hodnotenie

Multimédiá: Galaxy S4 vás nesklame

Samsung Galaxy S4 si výborne poradí s prehrávaním všetkých bežných formátov videa. Naša sada testovacích videí, v ktorej sú zahrnuté aj vzorky s HD a Full HD rozlíšením, nerobila vlajkovej lodi Samsungu žiadne problémy. K prehrávaniu sme používali osvedčený MX Player. Natívny prehrávač videa je zaujímavý svojimi funkciami, no nepodarilo sa nám sním prehrať úplne všetky typy videí. Ponúka rozloženie videí do dlaždíc, pričom k dispozícii sú aj ich živé náhľady. Dobre si rozumie aj s titulkami s diakritikou a samozrejmosťou je tiež plná podpora protokolu DLNA, či funkcia pop-up-play. Vďaka nej môžete prehrávať videá a zároveň pracovať v inej aplikácii.

Samsung Galaxy S4 recenzia screen_24 Samsung Galaxy S4 recenzia screen_34 Samsung Galaxy S4 recenzia screen_36

Okrem prehrávania multimédií na 5-palcovom Full HD displeji môžete využiť aj zobrazenie obsahu na externom zobrazovacom paneli. Umožňuje to špeciálny microUSB port s podporou nového štandardu MHL 2.0, ktorý oproti predchádzajúcim generáciám umožňuje sledovanie obrazu prostredníctvom špeciálnej redukcie, a to aj bez nutnosti napájania z externého zdroja. Využiť môžete tiež zdieľanie obrazovky s inými kompatibilnými zariadeniami prostredníctvom funkcie Screen Mirroring.

MHL2.0

Nový Galaxy S smartfón od Samsungu je podobne ako aj iné zariadenia vybavený jedným hlavným reproduktorom, ktorý sa nachádza na zadnej strane. Na hlasitosť predných stereoreproduktorov umiestnených na HTC One síce nepostačuje, no napriek tomu mu nemáme čo vyčítať. Zvuk je dostatočne hlasný a ponúka aj výborné podanie všetkých frekvenčných zložiek. Hudbu prehráte v natívnom prehrávači Samsungu, ktorý sa nachádzal už aj v prechádzajúcich verziách jeho smartfónov.

Samsung Galaxy S4 recenzia screen_37 Samsung Galaxy S4 recenzia screen_39 Samsung Galaxy S4 recenzia screen_41

Aplikácia s názvom Hudba ponúka funkcie, ktoré uspokoja aj náročnejších poslucháčov. Na zozname jej funkcií nájdete okrem možnosti zobrazenia textov piesní aj ekvalizér s množstvom prednastavených profilov a kategorizáciu skladieb podľa priečinkov, abecedy, albumov, interpretov alebo podľa toho, akého charakteru skladba je – či je pokojná, vzrušujúca, vášnivá alebo veselá. Pri počúvaní nechýba ani ovládanie prehrávania priamo z notifikačnej lišty alebo uzamykacej obrazovky. K dispozícii je aj widget, pomocou ktorého dokážete prehrávač rýchlo a pohodlne ovládať priamo z plochy.

Tento článok je rozdelený na viacero častí:

  1. časť: Úvod a konštrukcia
  2. časť: Displej, Výkon a úložný priestor
  3. časť: Operačný systém
  4. časť: Multimédiá – zvuk, videá
  5. časť: Fotoaparát
  6. časť: Konektivita, batéria
  7. časť: Hodnotenie
23.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+