MojAndroid

Len pred nedávnom sme mohli vidieť snímky obrazovky, ktoré údajne znázorňujú pripravovanú službu s názvom Babel, ktorou sa spoločnosť Google snaží zjednotiť všetky aktuálne dostupné komunikačné metódy ako Google Talk, Hangout, Voice a Messenger do jednej novej platformy. Už vieme, že Babel ponúkne nový dizajn, možnosť zdieľania fotografií a rýchly prístup k Google Hangouts a sociálnej sieti Google+. Portálu Droid-Life sa podarilo získať ďalšie informácie, vrátane údajného zoznamu funkcií novej služby.

Google Babel

Nižšie  nájdete spomínané poznámky o pripravovanej službe Google Babel:

  • Nové používateľské rozhranie. Navrhli sme nové užívateľské rozhranie, ktoré je aplikované u všetkých klientov a podporuje rozhovory.
  • Zostaňte synchronizovaní. Všetko je vždy synchronizované vďaka jednotnému konverzačnému listu a používateľskej skúsenosti ako na mobile, tak aj desktope. Nainštalujte si aplikácie pre Chrome, Android a iOS.
  • Desktopová aplikácia. Blikajúce záložky sú minulosťou. S novou Chrome aplikáciou budú konverzácie pokračovať aj mimo prehliadača.
  • Udržujte skupinové konverzácie so svojím tímom a začnite Hangout jednoduchým ťuknutím, kedykoľvek budete potrebovať hovoriť tvárou v tvár.
  • Buďte upozornení len raz. Otvorením notifikácie na jednom zariadení zmiznú z vášho druhého smartfónu, tabletu, notebooku alebo počítača. V prípade, že aktívne používate desktom alebo smartfón, služba vás inteligentne upozorní na jednom z týchto zariadení.
  • Posielajte viac než len text. Pridajte do konverzácie fotografie alebo pošlite niektorý z 800+ smajlíkov svojím spolupracovníkom.
  • Buďte nostalgickí. Skrolujte naspäť v čase a znovu prežite akúkoľvek konverzáciu na každom zariadení.
  • Viac spôsobov, ako hovoriť. Prvýkrát budujeme prvotriedny iOS zážitok. Vyskúšajte skorú verziu našej iPhone alebo iPod Touch aplikácie.

Ak sa ukáže, že tieto informácie sú pravdivé, takmer každý používateľ ocení jednotné notifikácie. V novej službe sa už nebudú zobrazovať na každom zariadení, ktoré vlastníte, čo niekedy pôsobilo veľmi rušivo. Synchronizácia je v mnohých prípadoch tiež veľmi dôležitá, ako aj skupinové konverzácie. Aké ďalšie funkcie by ste ocenili ?

Zdroj: Droid-Life, foto: digitaltrends

10.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+