MojAndroid

To, že Samsung tento rok predstaví okrem vlajkovej lode Galaxy S4 aj jej mini verziu sme už tak nejako tušili. Spoločnosť minulý rok po predstavení Galaxy S III v máji, odhalila koncom roka Galaxy S III mini, ktorý bol menšou a lacnejšou variantou vlajkovej lode. Tento rok teda nebude výnimkou a už teraz sa začínajú ohľadom nového smartfónu S4 mini objavovať rôzne dohady a nepotvrdené informácie. Pred niekoľkými dňami to boli prvé fotografie, dnes sú to ďalšie špekulácie o hardvérovej výbave.

Galaxy-S4-mini-550x322

Podľa nich by mala byť novinka vybavená dokonca štvorjadrovým procesorom Exynos 5210 s architektúrou big.LITTLE. Takýto čip by mal obsahovať dve jadrá ARM Cortex A15 a ARM Cortex A7, podobne ako to je pri vlajkovej lodi S4, ktorá však prichádza v prevedení s ôsmimi jadrami. Informácie o Exynose 5210 sú však momentálne veľmi strohé a mohlo by ísť kľudne iba o dvojjadrový procesor. Okrem výkonnejšieho procesora má novinka ponúknuť aj väčší displej s uhlopriečkou 4,3 palca a operačný systém Android vo verzii 4.2.2 Jelly Bean a nadstavbou TouchWiz Nature UX 2.0.

Samsung Galaxy S4 mini sa objavil aj na oficiálnych stránkach podpory spoločnosti Samsung, na ktorých bol uvedený v štyroch rôznych variantoch. S4 mini s kódovým označením I9192 bude Dual SIM verzia tohto smartfónu vybavená dvojjadrovým procesorom, I9195 má disponovať konektivitou LTE a I9198 je model určený pre Čínu.

Zdroj: Sammobile

25.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+