MojAndroid

V októbri minulého roka sme mohli vidieť patent spoločnosti Google na inteligentné hodinky – Smart Watch, ktorý spustil vlnu špekulácií o prípravách zariadenia tohto typu. Hodinky budú vraj pracovať s modifikovanou verziou systému Android a majú mať výklopný kryt, ktorý tvorí displej pre zobrazovanie rozšírenej reality. Financial Times nedávno získal informácie od vnútorného zdroja, ktoré potvrdzujú, že Google naozaj pracuje na vlastnej verzii inteligentných hodiniek. Predpokladáme, že viac informácií bude odhalených počas tohtoročnej developerskej konferencie Google I/O. V minulom roku využila spoločnosť túto udalosť na predstavenie okuliarov Glass.

Google hodinky patent 1 Google hodinky patent 1

 

Tieto informácie sa objavili len krátko po tom, čo sme vás informovali o rovnakej snahe spoločnosti Samsung, ktorú potvrdila Lee Young Hee, výkonný viceprezident mobilného podnikania spoločnosti. Podobný produkt má v pláne vydať aj konkurenčný Apple, ktorý na tento projekt vraj nasadil “armádu” dizajnérov. Je zjavné, že tzv. “nositeľná elektronika”, akou sú napríklad spomínané hodinky je vnímaná ako veľmi výhodná oblasť podnikania a všetky veľké technologické spoločnosti sa budú doslova biť, aby predstavili riešenie, ktoré pritiahne čo najviac spotrebiteľov. Čo myslíte, ktorej spoločnosti sa podarí priniesť najlepší produkt z tejto oblasti ?

Zdroj: phandroid

22.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+