MojAndroid

Android smartfóny Xiaomi sú veľmi známe najmä vďaka výbornej hardvérovej špecifikácii a veľmi zaujímavej cenovej relácii. Aj napriek tomu, že sa objavili informácie o predaji tejto značky v Európe, stále tomu tak nie je a používatelia sú nútení objednávať priamo z Číny. V minulom roku sme vás informovali o tom, že tretia generácia smartfónu Xiaomi MI bude vybavená 4,5 palcovým displejom a výkonným čipom Tegra 4. Dnes sa však objavila správa, podľa ktorej sa čínsky výrobca rozhodol zahrnúť SoC od spoločnosti Qualcomm. Unikla aj prvá fotografia tohto zariadenia, ktoré vo veľkej miere pripomína dizajn vlajkovej lode spoločnosti HTC.

Xiaomi-Mi-3-specifikacia

Fotografia smartfónu Xiaomi MI-3 bola zverejnená na čínskej stránke igao7 spolu so zaujímavými parametrami, ktoré ak sa ukážu ako pravdivé, posunú zariadenie na špičku mobilného trhu. MI-3 bude vraj vybavený čipom Qualcomm Snapdragon 800, ktorý zatiaľ nebol zahrnutý v žiadnom mobilnom zariadení no patrí medzi najvýkonnejšie riešenia. Zmena nastala aj vo veľkosti displeja a podľa novej správy bude vybavený 5-palcovou obrazovkou s Full HD rozlíšením. Súčasťou má byť aj 13 Mpix Exmor RS fotoaparát od spoločnosti Sony a masívna 3000 mAh batéria.

S uvedenými parametrami by Xiaomi MI-3 dokázal po hardvérovej stránke položiť aj Galaxy S4 od Samsungu, no otázky vyvoláva spomínaný procesor, ktorého využitie sa predpokladalo najmä v tabletoch. Žiadne informácie o cene ani dostupnosti neboli spomenuté.

Zdroj: phonearena

20.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+