MojAndroid

Najnovšie informácie potvrdzujú nedávne špekulácie o vývoji inteligentných hodiniek kórejským výrobcom Samsung. Lee Young Hee, výkonný viceprezident mobilného podnikania spoločnosti,v rozhovore pre portál Bloomberg povedala: “Pracujeme veľmi tvrdo, aby sme sa na to pripravili. Pripravujeme výrobky pre budúcnosť a hodinky sú rozhodne jedným z nich”. Vyjadrenie prichádza krátko po tom, čo sa objavili informácie o spoločnosti Apple, ktorá vraj nasadila 100 produktových dizajnérov na vývoj hodiniek s podobnou funkcionalitou akú má iPhone.

Pebble inteligentne hodinyobr. inteligentné hodinky Pebble

Trh inteligentných hodiniek je stále otvorený a zákazníci majú o podobné produkty veľký záujem, čomu svedčí úspech hodiniek Pebble, ktoré na populárnej stránke Kickstarter získali podporu neuveriteľných 10 miliónov dolárov. Samsung sa v tomto zmysle vyjaril, že je to otázkou toho, kto ich prvý komercializuje v dostatočnej miere.

Dôvodom prečo obe spoločnosti, Apple aj Samsung hľadajú nové produktové línie je, že celosvetový trh mobilných telefónov ohodnotený na 358 miliárd dolárov sa blíži k presýteniu. Zisky sa spomaľujú a je na čase priniesť nové zariadenia, ktoré by využívali masy ľudí. Apple disponuje dostatočnými prostriedkami na to, aby priniesol dizajnovo skvelý produkt, čo je pre mnohých ľudí kľúčovým faktorom pri výbere klasických hodiniek. Avšak vieme, že ceny Apple produktov vedia byť niekedy až príliš vysoké. Samsung bude môcť podkopať Apple najmä v tomto smere, nakoľko si  kórejská spoločnosť vyrába vlastné displeje, čipy a pamäte. Rozhodujúcim faktorom sa môže stať aj softvér, ktorý zohráva významnú rolu v každom mobilnom zariadení.

Zdroj: bloomberg

20.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+