MojAndroid

Počas predstavenia novej vlajkovej lode spoločnosti Samsung sme mohli vidieť zaujímavú show, kde boli postupne prezentované rôzne funkcie a hardvérové špecifikácie Galaxy S4. Na jednu maličkosť sa predsa len zabudlo a tou je bezdrôtové nabíjanie. V ponuke príslušenstva sme síce mohli vidieť nabíjačku (Wireless Charging Pad), no mnoho používateľov zaujímalo viac to, či je táto funkcia zabudovaná priamo v smartfóne alebo si budú musieť jej podporu zakúpiť. Wireless Power Consortium dnes vydalo vyhlásenie v ktorom informuje, že Samsung Galaxy S4 spĺňa ich štandard Qi, no používatelia si budú musieť kúpiť špeciálny zadný kryt batérie.

Samsung-Galaxy-S4_65

V správe sa uvádza: “Nový Samsung Galaxy S4 používa bezdrôtové nabíjanie štandardu Qi v podobe voliteľného zadného krytu batérie a podložky pre bezdrôtové nabíjanie, ako bolo demonštrované počas Samsung Unpacked 2013. Príslušenstvo je plne kompatibilné so všetkými Qi nabíjačkami a Qi-kompatibilnými telefónmi.” Informácie o cenách a dostupnosti však prezradené neboli.

Štandard Qi používa viac než 130 výrobcov, ako Blackberry, Delphi Automotive Systems, Energizer, Haier Group, Hitachi Maxell HTC, Huawei, LG, Motorola, Nokia, Panasonic, Philips Electronics, Samsung, Sony, TDK Corporation, Texas Instruments alebo Toshiba. Pôvodne sa predpokladalo, že Galaxy S4 zahrnie nový štandard A4WP (Alliance for Wireless Power), ktorý naštartoval práve Samsung v spolupráci so spoločnosťou Qualcomm. Spätná kompatibilita medzi A4WP a Qi nie je možná, nakoľko používajú rôzne vlnové dĺžky.

Zdroj: TechCrunch

19.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+