MojAndroid

LG Optimus L9 patrí medzi smartfóny, ktoré ponúkajú výborný pomer ceny a výkonu. Na náš trh bol uvedený ešte v októbri minulého roka, s operačným systémom Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Neskôr vo februári tohto roka spoločnosť potvrdila, že tento model bude aktualizovať aj na novší Android 4.1.2 Jelly Bean a zdá sa, že svoje slovo tentokrát dodrží. O dostupnosti ROM s novou verziou OS informoval používateľ XDA fóra, ktorý na internete vystupuje pod pseudonymom cmahendra. Na zmieňovanom fóre zverejnil odkazy na stiahnutie nového firmvéru z oficiálnych serverov spoločnosti, ktorý je momentálne dostupný pre 11 krajín vrátane Európy.

LG_Optimus_L9_71

Zatiaľ nemáme informácie o dostupnosti aktualizácie prostredníctvom OTA (Over the Air). Tí skúsenejší si však môžu nový Android nainštalovať aj manuálne. Stačí ak navštívite stránky portálu XDA developers, kde nájdete odkazy na stiahnutie ako aj podrobný návod na flashnutie ROM. Podľa skúseností používateľov, ktorí si aktualizáciu nainštalovali, je nový Android 4.1.2 Jelly Bean oveľa rýchlejší a plynulejší, čo bude zásluhou projektu Butter. Pribudli aj nové funkcie, ako multitasking Qslide, ktorý riadi priehľadnosť dvoch súčasne spustených aplikácií. Vďaka tomu môžete využívať celý displej napríklad na písanie SMS či e-mailu počas toho, ako budete na pozadí sledovať film. Zmenami prešlo aj používateľské prostredie, ktoré sa dočkalo niekoľkých nových animácií, či upraveného lockscreenu.

Ak sa odhodláte novú ROM nahrať do svojho telefónu, určite nám dajte v komentároch vedieť, ako ste s novými funkciami a výkonom OS spokojní. O prípadnej dostupnosti OTA aktualizácie na Slovensku vás budeme určite informovať.

Aktualizácia 16.3.2013 (pôvodný článok z 14.3.2013):

Zdá sa, že update je už dostupný v Českej republike a dostupná by mohla byť už aj pre majiteľov L9 na Slovensku. Ak vlastníte tento smartfón, dajte nám a ďalším čitateľom vedieť, či ste aktualizáciu s novším Androidom už dostali.

Za TIP na článok ďakujeme nášmu čitateľovi Jánovi M. 

Zdroj: XDA

Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Nenašlo sa žiadne zariadenie. Skúste zmeniť vyhľadávaný výraz.
16.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+